Gündem Para için bebeklerini satmışlar

Para için bebeklerini satmışlar

Paylaş
Para için bebeklerini satmışlar

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 6 aylık bebeğini para karşılığında başka bir aileye evlatlık verdiği öne sürülen anne Filiz D, "Bebeğimi 6 aylıkken evlat verdim. Bakacak durumumuz yok" dedi

Kazımpaşa Mahallesi’nde Kadir K. ile birlikte yaşayan anne Filiz D, gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi durumlarının iyi olmadığını ve 4 çocuğa bakmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Filiz D, 6 aylık bebeklerini, bakamadıkları için başka bir aileye evlatlık verdiklerini belirterek, "1,5 yaşında Cennet, 6 yaşında Recep ve 7 yaşında Ceyhun yanımızda kalıyor.

Oturduğumuz eve 220 lira kira veriyoruz. Ancak 4 aylık kiramızı ödeyemedik. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ara sıra iaşe yardımı veriyor. Ama bizim işe ihtiyacımız var. Bebeğimi 6 aylıkken evlat verdim. Bakacak durumumuz yok. İstemiyorum" dedi.

İlçede birlikte yaşan Filiz D. ve Kadir K’nın 6 aylık kız bebeklerini bin TL karşılığında Cemil K. ve eşine evlatlık verdikleri ihbarını alan güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturma başlatmış, soruşturma çerçevesinde Filiz D. ve Kadir K. ile "Edanur" adı verilen bebeği para karşılığı alarak, nüfuslarına geçirdikleri öne sürülen Cemil K. ve eşi ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştı.

Her iki çift, ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.