Siyaset 'Para isteyen doktoru 184'e bildirin'
Paylaş
'Para isteyen doktoru 184'e bildirin'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastaların doktorlar tarafından özel hastaneye yönlendirilmesini yeni yasalarla engelleyeceklerini söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası ile ilgili düzenlemelerin bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, “Vatandaşlarımız, sağlık hizmeti almak için herhangi bir hastaneye gittiğinde, özel muayenehaneye yönlendirilmeyecek, buna izin vermeyeceğiz. Bizim bütün amacımız, vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alma noktasında önlerindeki engelleri tamamen kaldırmaktır. Vatandaşlarımız, muayenehane önlerinde çile çeksinler istemiyoruz. Bu görüntüleri artık Türkiye’den kaldırmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Akdağ, incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere geldiği Niğde'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, özellikle Tam Gün Yasası'na değinerek, vatandaşın haklarına sahip çıkmasını istedi ve şöyle devam etti:

“Çok net olarak ifade ediyorum, vatandaşımız sağlık hizmeti almak için devletin hastanesine ister sağlık bakanlığına ait olsun ister bir üniversiteye ait olsun vardığında, asla bir muayene veya hoca parası adı altında bilinen özel muayeneye yönlendirilmeye karşı kendisini çaresiz hissetmesin. Böyle bir şey başına geldiğinde, bir anlamda mecburen para ödemek zorunda kaldığını hissettiğinde bizim 184 numaralı hattımızı arasın, bu hat 24 saat 365 gün açıktır. Bizim bütün çabamız vatandaşın önündeki sağlık hizmetleri engellerini kaldırmaktır. Sağlık insanın hakkıdır. Bu hakkı kimse engelleyemez. Sağlığın parayla alınıp satılmasına biz sosyal devlette müsaade edemeyiz. Vatandaşlarımız kendilerini bu konuda güçlü hissetsinler. Hükümet onların arkasındadır, Sağlık Bakanlığı onların arkasındadır, Başbakanımızın da bana talimatları budur.”

Haberin Devamı

Niğde’ye Tıp Fakültesi istediğini hatırlatılan bakan Akdağ, “Nüfusu 750 binin altında olan yerlerde tıp fakülteleri başarılı olamadı. Bu fakültelerin eğitim materyalleri hastalarla alakalıdır. Hastalıkların çeşitliliği açısından nüfus çok önemlidir. 15 yıldır Anadolu’nun çeşitli illerinde kurulmuş Tıp Fakülteleri bir türlü ayağa kalkamıyor.

Bütün iller tıp fakültesi istiyor. Maksat vatandaşa iyi bir sağlık hizmeti sunmaksa biz Niğde’de bunu tıp fakültesi olmadan da sunabilecek durumdayız. Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama ve YÖK tıp fakültelerinin kurulması için genel kurallar koymak üzere çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları göreceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Alim Barut, Bakan Akdağ'a, plaket ve halı hediye etti. Valilik'ten sonra Niğde Belediyesi’ne geçen Bakan Akdağ, Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti.

Uğur MART/ DHA