Ekonomi Para Politikası Kurulu toplanıyor

Para Politikası Kurulu toplanıyor

Paylaş
Para Politikası Kurulu toplanıyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2010 yılının dördüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek

Para Politikası Kurulu’nun yarınki toplantısına ilişkin piyasadaki ağırlıklı beklenti ise faiz oranlarında bir değişime gidilmeyeceği yönünde.

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYOR?

Para Politikası Kurulu toplantısına, Kurul Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez, Mehmet Yörükoğlu, İbrahim Turhan ile kurul üyesi Turalay Kenç ve Abdullah Yavaş’ın katılması bekleniyor.

Kurul toplantıları iki aşamalı olarak düzenleniyor. İlk aşama, saat 10.00;da başlayacak, Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı olacak.

Bu aşamada, Merkez Bankası;nın ilgili birimleri genel ekonomik gelişmeler ve enflasyon görünümüne ilişkin saptamalarını Kurul üyelerine sunacak. Hazine Müsteşarlığı yetkilileri de, borç yönetimi ve maliye politikasındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini Kurul'a aktaracak.

İkinci aşama ise Kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek ve enflasyon görünümüne ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra karara ilişkin oylamaya geçilecek.

FAİZ KARARLARI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2009 yılı içerisinde yaptığı toplantılarda gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını 8,50 puan düşürmüştü.

Kurul, 19 Kasım 2009 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı, faiz oranlarında 25 baz puanlık düşüş kararının ardından geçen 3 ayda uyguladığı faiz hadlerinde bir değişikliğe gitmemişti.

Merkez Bankası halen, gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 6,50, borç verme faiz oranını ise yüzde 9 olarak uyguluyor.

2

Haberin Devamı