Ekonomi Para versinler yeşil alan yapalım

Para versinler yeşil alan yapalım

Paylaş
Para versinler yeşil alan yapalım

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar “Galatasaraylı parayı verir, Ali Sami Yen'i de yeşil alan yaparız” dedi

ÇARKLARIN DÖNMESİ GEREKLİ

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, hem Ali Sami Yen Stadı hem de Seyrantepe’yi Galatasaray’a veremeyeceklerini, çarkın dönmesi gerektiğini belirterek “Galatasaraylı taraftar parayı toplar, TOKİ’ye verir. O zaman stadı yaparız, Ali Sami Yen’i de yeşil alan yaparız” dedi. Sporseverlerin Ali Sami Yen’in bulunduğu yerin başka amaçla kullanılmasını istemediklerini hatırlatan Bayraktar, Seyrantepe’nin Türkiye’nin en komplike spor kompleksi olacağını vurguladı.

İHALE 16 NİSAN'DA YAPILACAK

“Yıllarca Galatasaray spor kompleksi hayalini kurdu, bu bize kısmet oldu” diyen Erdoğan Bayraktar, stadı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü adına yaptıklarını, projeyi TOKİ’nin kendi parasıyla finanse ettiğini belirtti. Bayraktar, stadın viyadüğe yakın tarafının park yapılacağını, diğer bölümünün rezidans, gibi değerlendirileceğini dile getirdi. Bayraktar, Ali Sami Yen arazisinin ihalesinin 16 Nisan’da yapılacağını, satış olmazsa arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımlı proje deneyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

7 MİLYON KONUT YENİLENMELİ

Bayraktar, Türkiye’deki özellikle şehirlerde bulunan 14.5 milyon konutun yarısının yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, bu bölgelerde oturanların katılımı da sağlanarak, toplumsal bir anlayışla kentsel ve gecekondu dönüşümünün sağlandığını söyledi.

TOKİ’nin 81 il, 800 ilçede 420 bin konut rakamına ulaştığını kaydeden Erdoğan Bayraktar, “TOKİ’nin ürettiği 420 bin konut 16 tane 100 bin nüfuslu şehir demek” diye konuştu.