Spor Paraguay ve yıldızları

Paraguay ve yıldızları

Paylaş
Paraguay ve yıldızları

Paraguay, 2010 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda İtalya, Slovakya ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Güney Amerika elemelerinde Brezilya, Şili, Arjantin, Uruguay, Ekvador, Kolombiya, Venezuela, Bolivya ve Peru ile ilk 4’e girerek dünya kupasına doğrudan katılma hakkı mücadelesi veren Paraguay, grubu 3. sırada tamamlamayı başardı.

TEKNİK DİREKTÖR GERARDO MARTİNO
Çalıştırdığı takımlar: Almirante Brown, Platense, Instituto, Club Libertad, Cerro Porteno, Colon de Santa Fe, Club Libertad.

Kariyeri: Başarılı bir futbolculuk kariyeri bulunan Gerardo Martino, Newell’s Old Boys takımında oynadığı sırada teknik direktör Marcelo Bielsa’dan öğrendiği taktikleri, çalıştırdığı takımlara uygulamasıyla tanınıyor.

Teknik direktörlük kariyerinin büyük bölümünü ülkesinde geçiren Martino, Libertad ve Cerro Porteno’da yakaladığı başarılardan sonra 2007 yılında Paraguay Milli Takımı’nın başına getirildi.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Paulo Da Silva (Savunma):
Savaşçı ruhuyla dikkati çeken oyuncu savunmanın her bölgesinde oynayabiliyor.

Sunderland ile geçen yıl anlaşma imzalayan futbolcu, maçın büyüm bölümünü savunma yaparak geçiriyor, nadiren hücum bölgesine destek veriyor.

Milli takımın kaptanı, tecrübesiyle de diğer oyunculara örnek oluyor.

Roque Santa Cruz (Forvet):
Futbola başladığı ilk günden bu yana, yeteneğiyle dikkatleri üzerine çeken Manchester Cityli Roque Santa Cruz, ülkesinde olduğu kadar yurt dışından da çok sayıda teklifler aldı.

Santa Cruz, Paraguay Milli Takımı ile iki dünya kupasında mücadele etti ve Paraguay’ın tarihinde en golcü ikinci futbolcu olmayı başardı. Her iki ayağını da etkin kullanan Roque Santa Cruz, topa oldukça hakim olmasıyla biliniyor.

Oscar Cardozo (Forvet):
Uzun ve ince vücut yapısıyla kendisine, ülkesinde yetişen "tacuara" lakabı yakıştırılan Cardozo, Nacional takımının formasını giydiği dönemde gol krallığında ikinci oldu.

Avrupa deneyimi de bulunan Cardozo hava toplarında oldukça üstün. Tek eksiği, ceza sahasının dışında buluştuğu toplardaki başarı yüzdesi.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Paraguay’ın dünya kupaları geçmişinde en büyük başarısı ikinci tura çıkmak.

2

Haberin Devamı