Spor Paralar da sahte!

Paralar da sahte!

Paylaş
Paralar da sahte!

Kocaelispor'a talip olan ancak sahtekarlıkla suçlanarak yöneticilerden dayak yiyen kişinin gösterdiği Euro'ların sahte olduğu kesinleşti

Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan ve şu anda Türkiye 2'nci Ligi Kırmızı Grup’ta 6 puanları da silindiği için eksi 4 puanda bulunan Kocaelispor’da inanılmaz olaylar yaşanıyor. Bir

süre önce kulübü satın almak istediğini belirterek basın toplantısı düzenleyen ve daha sonra sahtekarlıkla suçlanarak yöneticiler tarafından dövülen Fuat Donay’ın, basın toplantısında “Bu paralar Kocaelispor’u kurtaracak” diyerek gösterdiği çanta dolusu euronun sahte olduğu anlaşıldı. Fuat Donay, kızkardeşi Fatma Çullu ve arkadaşı Hüseyin Yümer bugün yeniden gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ekonomik kriz nedeniyle tamamen çıkmaza giren Kocaelispor’da geçen Mayıs ayında eski başkanlardan Serhan Gürkan, şimdiki başkan Muammer Çelik ve yöneticilerden Ahmet Tandoğan sahtekarlık iddiasıyla tutuklandı ve bir ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 gün önce de, Antalyalı işadamı olduğunu öne süren Fuat Donay adındaki kişi, Kocaelispor Klübüne gelerek milyonlarca lirası olduğunu belirtip kulübü satın almak istediğini söyledi. Külüp başkanı Muammer Çelik ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fuat Donay, bir çanta dolusu euro göstererek, bu paraların Kocaelispor Kulübü'nü kurtaracağını öne sürdü. Ancak birkaç gün sonra, Donay'ın gösterdiği paraların sahte olduğu iddiası ortaya atılınca, Muammer Çelik ve bazı yöneticiler, Fuat Donay ve arkadaşı olduğu belirlenen Hüseyin Yümer’i hastanelik edinceye kadar tekme tokat dövdü.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Bu gelişmelerin ardından polis Fuat Donay’ın basın toplantısında gösterdiği çanta içersindeki eurolara el koydu. Merkez Bankasına yaptırılan incelemelerde bu paraların sahte olduğu belirlenince Fuat Donay ile birlikte kız kardeşi Fatma Çullu ve arkadaşı Hüseyin Yümer bugün ‘Parada sahtecilik’ suçuyla gözaltına alındı. Donay ve beraberindekiler Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)