Türkiye (Son Dakika) Paraları sütyende saklamışlar

Paraları sütyende saklamışlar

Paylaş
Paraları sütyende saklamışlar

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Küçükçekmece'de bir uyuşturucu şebekesine operasyon düzenledi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir uyuşturucu şebekesine yönelik yaklaşık 3 ay önce başlattı. Yapılan çalışmada, uyuşturucu şebekesinin elebaşı, Bayram B.’nin 15 gün önce yurt dışından uyuşturucu getirme hazırlığı yaptığı belirlendi.

Yapılan çalışmaların takibi sırasında 1 hafta önce şebekenin İstanbul’a uyuşturucu getirdiği tespit edildi. Bunun üzerine çalışmalarını derinleştiren ekipler, Bayram B.’ye uyuşturucu temin eden Mehmet Naif Ö., Latif Ş ve İsmail K.’yı takibe aldı.

Yapılan takipte, 3 zanlının Bayram B.’nin adamlarıyla buluşmak için bir otomobille Küçükçekmece Halkalı’da bir eve gittiği tespit edildi. Bunun üzerine polis operasyon başlatıldı. Şebeke üyeleri buluşmanın yapılacağı adrese girerken, polis 3 zanlıyı gözaltına aldı. Araçta yapılan aramalarda, bir bavul içerisinde 10 kilo 697 gram eroin ele geçirildi.

PARALARI SÜTYENLERİNE SAKLADILAR

Otomobilde uyuşturucunun bulunmasıyla polis, buluşmanın gerçekleşeceği eve baskın düzenledi. Yapılan baskında ev sahibi Abdulmutalip Ş. ile uyuşturucu şebekesinin üyesi olduğu iddia edilen Burhan D. gözaltına alındı.

Polis evde yaptığı aramalarda önce bir şey bulamadı. Daha sonra olay yerine çağırılan 2 kadın polis, evdeki 2 kadının üzerini aradı. Yapılan aramada kadınların sütyenlerine sakladıkları 123 bin 700 Euro ve 11 bin 300 TL ele geçirildi.

Uyuşturucudan temin edildiği değerlendirilen paraya polis tarafından el konuldu. Kadınların ise olayla ilgili bilgisi olmadığı sadece evdekilerin talimatıyla paraları sakladıkları belirlendi. Bu nedenle kadınlar gözaltına alınmadı.

ELE BAŞI DANS EDERKEN GÖZALTINA ALINDI

Polis, şebekeye ait Halkalı’daki eve yaptığı operasyonda 5 kişiyi gözaltına alırken, başka bir ekip şebekenin elebaşını takip etti. Şebeke elebaşı Bayram B., olan bitenden habersiz Ortaköy’deki ünlü eğlence kulübüne girdi. Narkotik polisi içerideki yoğunluğun azalması için bekledi.

Narkotik polisi saat 03.00 sıralarında yaptığı operasyonla Bayram B.’yi dans ederken gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 zanlı, Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na sevk edildi. Abdulmutalip Ş. serbest kalırken, diğer 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habip ATAM/DHA

Haberin Devamı