Gündem Param pulum var demedi, okudu...

Param pulum var demedi, okudu...

Paylaş
Param pulum var demedi, okudu...

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 50 yaşından sonra yarım bıraktığı lise tahsilini dışardan tamamladı. Şimdi mesai saatleri dışında LYS'ye hazırlanıyor.

Türkiye’de, enerjiden, bankacılığa, mobilyadan havacılığa sekiz ayrı sektörde 32 ayrı şirketi, 11 bin çalışanı ile 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren ve 2010 yılını 4.1 milyar lira ciro ile kapatan Boydak Holding’in patronu Hacı Boydak, okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kendisinin gençlik yıllarında baba ve amcasına yardımcı olabilmek için tahsil hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldığını, kardeşlerinin ise yüksek tahsil yaptıktan sonra aile şirketlerinde görev aldığını hatırlatan Boydak, 50 yaşından sonra yeniden okumaya karar veriş hikayesini şöyle anlattı:

"2008 yılında Pakistan’a Türk İşadamları tarafından yaptırılacak PakTürk Kolejinin temel atma töreninden dönerken uçakta İl Milli Eğitim Müdürümüz Erdoğan Ayata ile sohbet ettik. Kendisine yarım kalan lise tahsilimi tamamlamak istediğimi söyledim. Kendisi Kayseri’ye dönüşte kaydımı açık liseye yaptırdığını söyledi. Bunun üzerine 2009 yılı başından itibaren Özel Yelkonoğlu Lisesi Müdürü Mehmet Maya ile Edebiyat derslerine çalışmaya başladık. Ardından diğer branşlarla ilgili hocalardan özel ders aldım. Bu derslerim işlerimi aksatmadı. Uykudan fedakarlık yaparak sabah çok erken saatlerde işe gelerek, veya akşam çok geç çıkarak hocalarımızla ders çalışarak liseyi bitirdik."

Haberin Devamı

-EŞİ İZİN VERİRSE İŞLETME OKUYACAK-

1.5 ay önce, 2 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak lise diplomasını aldığını, şimdi hedefinde LYS’den iyi bir puan alarak kardeşi Memduh Boydak’ın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu ve bazı binalarını kendilerinin yaptırdığı Melikşah Üniversitesi’nde okumak istediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Sınavlara yaklaşık 1,5 - 2 ay kala çalışmaya başlıyoruz. Sabah çok erkenden direk işyerine geliyorum. İşe sağolsun hocalarımız da geliyor. Mesai başlayıncaya kadar 2 - 2.5 saat kadar fabrikada ders çalışıyoruz. Birde saat 18.00’dan sonra derse başlıyoruz. Eve biraz geç gidiyorum. Sosyal hayatımızdan fedakarlık yapıyoruz. Oturmalara, gezmelere gitmiyoruz. Ders çalışmaya vakit ayırıyoruz. Akşam yemeğini de fabrikada yiyerek, hocalarımızla birlikte derslerimize çalışıyoruz. Sınav harici zamanlarda normal hayatımız devam ediyor.

Üniversite için ilk sınava girdik. Orada benim hedefim Açıköğretim Fakültesini kazanmaktı. 4 yıllık Açıköğretim Fakültesi’ni tutturduk, 188 puan aldım. Bilyorsunuz baraj 180’di. Ama şimdiki hedefim biraz daha yüksek. Kendime güvenim geldi, bu güzel hocalarım sayesinde Melikşah Üniversitesi’nin İşletme veya İktisat bölümlerinden birini kazanmak istiyorum. Yalnız açık kapı bırakmak istiyorum, şayet hanım izin verirse üniversiteye devam ederim. Eğer izin alamazsak Açıköğretim Fakültesine devam edeceğim. Cumartesi günü LYS’ye gireceğim. Çok sistemli bir çalışma yaptık. İnşallah iyi bir sonuç alırız."

Haberin Devamı

-"2010 YILINDA 10 BİN 500 SAYFA KİTAP OKUDUM"

Okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığına inandığını belirten Boydak, önceleri kitap okuma alışkanlığı bulunmadığını 6 yıl önce kişisel gelişim uzmanı Efgan Yeşildağ’ın çalışanlarına verdiği bir semineri dinlerken sonra kendisine günlük kitap okuma hedefi koyarak okuma alışkanlığı kazandığını belirten Hacı Boydak, "Önce kendime 10 sayfa hedefi koydum. Her gün mutlaka 10 sayfa kitap okumaya başladım. Sonra bu hedefimi artırdım. 2-3 gün okuyamadığımda bir sonraki gün daha fazlasını okumaya başladım. İlk yıl okuma hedefime ulaştım. İlk yıl 20 kitap okumuştum. Sonraki yıllarda 42, 48, 52,56 diye devam etti. 2010 yılında okuyacağım kitap sayısı 65 idi. Ben 72 kitap okudum. Sekreterime her okuduğum kitabı ve sayfasını not aldırıyorum. 2010 yılında 10 bin 500 sayfa kitap okumuşum. 2011 yılı hedefim 12 bin sayfanın üzeri" diye konuştu.

Haberin Devamı

-HOCALARI BOYDAK’I ANLATIYOR-

Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdürü ve Edebiyat öğretmeni Mehmet Maya, Hacı Boydak ile karlı ve çok soğuk bir gün olan 1 Ocak 2009 günü ders çalışmaya başladıklarını belirterek, "Hacı abiyle biz karlı, yolların kapalı olduğu bir gün 1 ocak 2009 yani tatil günü ders çalışmaya başladık. Hacı abiyle o gün başlamıştık ilk dersimize. Mesai saatleri dışında genelde sabah erken saatlerde derslere çalıştık. Lise diplomasını alınca YGS’ye başvurduk. Hacı abi hedefini yakın, uzak ve çok uzak hedefler şeklinde belirledi. İlk hedefimiz YGS’yi geçmekti. 140 barajını geçti hatta, 180 barajını da geçti. Açıköğretim Fakültesi’ni garantiledi. Daha sonra da LYS’ye çalışmaya başladık. LYS’de edebiyat ve coğrafya derslerinden girecek. Liseyi de bitirirken iyi bir dereceyle bitirdi. 70 ortalamayla bitirdi. Bu gayet güzel bir puan. Açık lisede modern matematik var, daha önce hiç görmediği konular var. Onlardan bile geçti. Güzel bir başarı da elde etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Boydak’ı son bir yıldan beri coğrafya derslerine çalıştıran öğretmen Tahsin Akçay da, Boydak’ın başarısının özellikle gençlere örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"20 yıllık eğitimciyim. 20 yıl içerisinde yüzlerce öğrenci okuttum. Şu anda öğrencilerimizi motive etmekte zorlanıyoruz ama Hacı abi, o öğrencilere örnek olabilecek bir insan. Hacı abide şöyle bir özellik var, bir dersi sadece geçmek için değil de, kültür dünyasına bilgi hazinesine ne katabilirim diye dersi dinliyor. Yeni bir şey anlattığımda (bunu ilk defa duydum, öğrendim) heyecanıyla çocukların sevinmesi gibi seviniyor. Ben bu inancı, azmi gördüm Hacı abide. Hacı beyi, hem kendime, hem de yüzlerce öğrenciye çok güzel bir örnek olarak görüyorum. Hayatın her kademesinde, her aşamasında yoğunluğun ne olursa olsun, bir şeyi istedikten sonra azmedince başarılabileceğinin en güzel örneği Hacı abi."

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, cumartesi günü Erciyes Üniversitesi’nde LYS imtihanına girecek.

İsmail İçer- Betül Abbak- AA