Kerem Akça Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler
HABERİ PAYLAŞ

Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler

Haberin Devamı

Kerem Akça, 1. Hollywood Türk Film Festivali’nden 2. gün izlenimlerini yazdı…

KEREM AKÇA / akca.kerem@gmail.com

20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ilk kez düzenlenen 1. Hollywood Türk Film Festivali’nde Cumartesi 5 kısa film görücüye çıktı. Paramount Stüdyoları gezisi ise çok ‘heyecanlı’ geçmese de ‘ilginç’ detayları öğrenmemi sağladı.

Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler

Kısa film seçkisi kaliteliydi


Barbaros Tapan’ın başkanlığındaki 1. Hollywood Türk Film Festivali’nde özellikle kısa filmler Kuyu, Sirayet, Mutluluk, Toprak ve Kapalı, bambaşka bir mozaiği karşımıza çıkararak Türk sinemasının çehresini yansıtıyor. Fransızca ve Kürtçenin de devreye girebildiği eserler prodüksiyon kalitelerinden tutarlı işler çıkardılar. Çığır açmasalar da dramatik açıdan tatmin ettiler.

Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler

Açıkçası her biri de birbirinden aşağıda kalacak kalitede değildi. Hangisi ödül alsa şaşırtmaz. Ama seçkinin kalitesi her şekil akılda kalır. Paramount Stüdyoları’nın Sherry Lansing Tiyatrosu şüphesiz bu genç isimlerin de Hollywood’a girişlerini müjdelemiş oldu.

Paramount’ın ilginç detayları


Paramount Stüdyosu gezisinde özellikle saklanan aksesuarlardan başlayan bir gezi yaptık. ‘Star Trek’in ışınlanma cihazından Optimus Prime’a uzanan bir çeşitlilik vardı. Stüdyonun iki alt katında depo olduğunu öğrenmek ilginçti. Özellikle de klasiklerin (“Baba”, “Titanic” vs.) setlerinin saklandığını düşününce… Bunun yanında bir anda sete çevirebilen prefabrik mekanlar da unutulmaz. Sözgelimi otoparkın bir sahil parçası olabileceğini düşünmek zor. Ama gerçeğin ta kendisi!

Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler

Açıkçası New York’a ayrılmış özel bölme de oraya gitmeden sahnelerin halledilmesine olanak tanıyor. Paramount Pictures’ın 29 sahneden oluşan düzeninde özellikle ‘No 4’ kritikmiş. Onun görünümünü ise stüdyonun girişinden Hollywood yazısı destekli görebiliyoruz. Stüdyo açıkçası bir Universal Studios turu kadar zihin açıcı değildi. Ama sahnelerin dizide, Knight’s End’in setinde dahi bu kadar özenli durması parmak ısırttı!

Paramount Stüdyosu’nda Türkler ve setler

Özellikle “Para Avcısı”nın (“The Wolf of Wall Street”, 2013) Los Angeles’ta inşa edilen binası ilginçti. Bir de canlı canlı dizi setine denk gelmek... Ama çeşitli sebeplerle 32 sahne olan Paramount’ta bunlardan 29 tanesi aktif. Biri uğursuz rakam olduğu, biri dans salonuna çevrildiği, biri ise kaydedilmesi unutulduğu için devre dışı kalmış. ‘Paramount’ın set kiralayarak piyasada elde edemediği gelire göz diktiği ise sahnelerin önlerindeki logolardan anlaşılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder