Gündem Parası olmayana tören yok

Parası olmayana tören yok

Paylaş
Parası olmayana tören yok

Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi'nde ilk kez bu yıl düzenlenen mezuniyet töreni, cüppe ve kep parası yüzünden şikayet konusu oldu

Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bu yıl ilk kez önceki gün okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Okul Aile Birliği tarafından kep ve cübbe için istenen 100 TL'yi ödemeyen 5 öğrenciye kep ve cübbe verilmedi, bu öğrenciler de törene katılmadı.

Öğrencilerden Ö.B. ile Ş.K.'nin velileri, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek, okul yönetimi hakkında şikayetçi oldu.

EKONOMİK DURUMU İYİ DEĞİL

Ş.K.'nin annesi Saliha Atalay, kendisinin eşinden boşandığını ve ekonomik durumunun iyi olmadığını, bu yüzden parayı ödeyemediğini söyledi.

100 TL vermedikleri için çocuğuna kep ve cüppe verilmediğini ve bu yüzden çocuğunun mezuniyet törenine katılamadığını belirten Ö.B.'nin annesi Saadet B., “Diğer arkadaşları eğlenirken benim çocuğum evde ağladı.

Bunu kabul edemem. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük, bunun vermek zorunda olduğumuz bir para olmadığını söylediler” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ise, olayla ilgili kendilerine bir dilekçe gelmediğini belirterek, “Sanıyorum Burdur Valiliği'nden bize ulaşacak. Olayla ilgili soruşturma başlatacağız” diye konuştu. Okul yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Onur ÖZKAN/BURDUR (DHA)