Gündem Parasını alamayınca mezarlığı tel örgüyle kapattı

Parasını alamayınca mezarlığı tel örgüyle kapattı

Paylaş
Parasını alamayınca mezarlığı tel örgüyle kapattı

Isparta'da bir kişi, belediyenin 1999 yılında kamulaştırarak mezarlık olarak kullandığı arazinin bedelini ödemediğini iddia ederek, mezarlığın 2 bin 400 metrekarelik bölümünü tel örgüyle çevirdi

Isparta Belediyesinin 1999 yılında kamulaştırdığı ve mezarlık olarak kullanılan arazinin bedelinin ödenmediğini iddia eden mülk sahibi, alanı tel örgüyle çevirdi. Binbirevler Mahallesi’ndeki Asri Mezarlığa gelen Nureddin Karaman, Isparta Belediyesinin kamulaştırdığı ancak bedelini ödemediğini iddia ettiği 2 bin 400 metrekarelik bölümün çevresine tel örgü çekti.

Haberin Devamı

1999 YILINDA ARAZİ KAMULAŞTIRILDI

Araziye giden yola toprak döktürerek ulaşıma kapatan Karaman, kamulaştırma bedelinin ödenmemesi halinde araziyi duvarla çevireceğini belirtti. Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta Belediyesinin 1999 yılında mezarlık olarak kullanılmak üzere arazisini kamulaştırdığını söyledi. Kamulaştırma kararının ardından Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin arazisine 1 milyon 28 bin lira bedel biçtiğini ifade eden Karaman, buna karşın belediyenin bugüne kadar kamulaştırma bedelini ödemediğini öne sürdü. Bunun üzerine 2 kez asliye hukuk mahkemesine başvurarak ödemenin yapılmasını istediğini dile getiren Karaman, mahkemenin ödeme emrine rağmen belediyenin ödeme yapmadığını savundu.

Haberin Devamı

YOLU TOPRAKLA KAPATTI

Gelişmeler nedeniyle mezarlıkta kendine ait bölümü telle çevirdiğini belirten Karaman, defini engellemek için iş makinesiyle alanı kazdırdığını ve yolu toprakla kapattığını anlattı. Ödeme yapılmaması halinde mezarlığın kaldırılması için mahkemeye başvuracağına dikkati çeken Karaman, "Bu vebal belediye başkanınındır. Ben kalben rahatım. Burada 40 mezar var. Benim mülkümü parselleyip satıyor. Mahkemeye veriyorum, paramı vermiyorlar. Eğer vermeyecekse belediye mezarlığı kaldırsın" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Isparta Belediyesi yetkilileri ise kamulaştırma bedelinin yüksek olması nedeniyle işlemden vazgeçmeyi düşündüklerini, arazi sahibini mağdur etmemek için de arazinin kullanılan bölümün kamulaştırma bedelinin ödenip geri kalan kısma imar izni verileceğini bildirdi.