Gündem Parasını alıp, kamyonette yakmışlar

Parasını alıp, kamyonette yakmışlar

Paylaş
Parasını alıp, kamyonette yakmışlar

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde yanan kamyonetin içinde cesedi bulunan 58 yaşındaki Hasan Bölgen'in öldürdükleri şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyükmandıra Beldesi’nde hayvancılık yapan evli ve 3 çocuk babası Hasan Bölgen, 15 Mart akşamı gelen bir telefonun ardından ailesine, "Karayahşi Köyü’nde satılık hayvan varmış. Onları almaya gidiyorum" diyerek 39 NR 091 plakalı kamyonetine binip evden ayrıldı.

Geceyarısını geçmesine rağmen Hasan Bölgen’den haber alamayan ailesi, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Ertesi gün Karayahşi Köyü çıkışındaki boş arazide köylüler yanarak küle dönmüş kamyoneti fark etti.

İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı incelemede kamyonetin içinde sürücünün de yanmış cesedini buldu. Yapılan incelemelerin ardından ölen kişinin Hasan Bölgen olduğu belirlendi. Otopsi sonucunda Bölgen’in tüfekle vurulup öldürüldükten sonra yakıldığı tespit edildi.

TİTİZ ÇALIŞMA YAKALATTI

Soruşturmayı genişleten Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Hayrabolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevredeki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Bir kooperatifin güvenlik kamerası Hasan Bölgen’in kullandığı kamyoneti ve arkasında kamyoneti takip eden 39 FU 206 plakalı otomobili fark etti. Otomobil plakasından yola çıkan ekipler, aracın kiralık olduğunu tespit etti.

Kiralayan firma ile yapılan görüşmenin ardından cinayetle ilgisi olduğu iddiasıyla Hasan Bölgen’i arayarak, "Karayahşi Köyü’nde satılık hayvan var" diyen 32 yaşındaki Soner Sebit ile 25 yaşındaki Tayfur Erci, 24 yaşındaki Cevat Engin ve 23 yaşındaki Orhan Babayiğit Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde gözaltına alındı.

40 BİN LİRAYI BÖLÜŞMÜŞLER

Hayrabolu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında tutulan ve sorgularında cinayeti işlediklerini kabul eden şüpheliler, Hasan Bölgen’i yanındaki 40 bin lirayı aldıktan sonra tüfekle öldürdüklerini ve ardından yaktıklarını ve parayı kendi aralarında bölüştüklerini söyledi.

İfadelerini ardından 4 şüpheli, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Hayrabolu Adliyesi’ne getirildi. Çevrede toplanan kalabalık şüphelilere büyük gösterdi. Polis, öfkeli kişileri Adliye’ye yaklaştırmadı. Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

"CEZALARINI ÇEKSİNLER"

Eşinin ölüm haberiyle yıkılan 54 yaşındaki Fatma Bölgen, "Eşim 30 yıldır Babaeski ve civarında hayvan alıp, satıyordu. Kimse ile bugüne kadar kavgası, gürültüsü olmadı.

Eşim hayvan alıp sattığı için her zaman üzerinde para taşırdı. Parasını almak için öldürüp vahşice yaktılar. Bunu yapanların cezasını çekmesini istiyorum" dedi.

İsmet KARABEY/DHA