Gündem Parasızlıktan üniversiteye gidemiyor

Parasızlıktan üniversiteye gidemiyor

Paylaş
Parasızlıktan üniversiteye gidemiyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazanan 22 yaşındaki Uğur Bozkuş, harç parasını yatıramadığı kayıt yaptıramadı

2006 yılında Dumlupınar Lisesi'nden mezun olan Uğur Bozkuş, son sınıftayken burslu olarak dershaneye gidip, üniversite sınavlarına hazırlandı.

Bozkuş, Diyarbakır Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. Babası seyyar satıcılık yapan ve 3 kardeşi olan Uğur Bozkuş, maddi imkansızlıktan dolayı gerek harç parasını, gerekse eğitim masraflarını karşılayamayacağı için kaydını yaptıramadı.

Ailesine destek olmak için çalışmaya başladığını anlatan Uğur Bozkuş, şöyle konuştu: “Garson ve tezgahtar olarak çalıştım. Eve para getirmem gerektiği için 2007'de sınava girmedim.

Daha sonra Açık Öğretim okumaya karar verdim. 2008 yılında yeniden sınava girerek Açık Öğretim Fakültesi'ni tercih ettim. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt yaptırdım.

Ama ikinci dönem kaydı için para bulamadım ve kaydım iptal oldu. Ama okumaktan hiç vazgeçmedim. Okumayı çok istediğim için 2010 yılında yeniden şansımı denemeye karar verdim ve evde hazırlanıp üniversite sınavına girdim.

Bu kez Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü kazandım. Ama bu bölüme de yine maddi imkansızlıklardan dolayı kayıt yaptıramıyorum.

Her yere başvurdum. Konya Valiliği Başbakanlık İletimişim Merkezi’ne de müracat ettim ve henüz bir sonuç alamadım. Benim tek isteğim okumak.”

KARDEŞİ DE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

Kendi yaşadıklarını 19 yaşındaki kardeşi Hülya Bozkuş'un da yaşadığını kaydeden Uğur Bozkuş, “Geçen yıl Dumlupınar Lisesi'nden mezun olan kardeşim de bu yıl ilk kez üniversite sınavına girdi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yönetici Asistanlığı Bölümü'nü kazandı. Ama şimdi kardeşim benimle aynı kaderi paylaşıyor. O da kayıt yaptıramıyor.

4 yıl önce ilk üniversiteyi kazandığımda yatırmam gereken harç 350- 400 civarında idi. Bu parayı bulup yatıramamıştım. Şimdi yatırmam gereken 770 TL. Tabii benimle birlikte kardeşimin de harç parasını yatırması gerekiyor” diye konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA (DHA)