Gündem Paraşütle ölüme uçtu

Paraşütle ölüme uçtu

Paylaş
Paraşütle ölüme uçtu

Kayseri'de fizik mühendisi Fuat Menderes Koramaz bir arkadaşının yeni yamaç paraşütünü emanet aldı. 1750 metrelik Ali Dağı'nın zirvesinden atlayış yapan Koramaz ters rüzgarın kurbanı olup ölüme çakıldı

500 kez atlamıştı

Haberin Devamı

Kayseri’de fizik mühendisi Fuat Menderes Koramaz (47), yamaç paraşütüyle 500’den fazla atlayış yapmıştı. Uçuş sertifikası sahibi olan Fuat Menderes Koramaz, Aralık 2006’da yamaç paraşütü atlayışında bir kaza geçirmişti. Ancak bu, yamaç paraşütü tutkusuna engel olmamıştı.

İki arkadaşı daha vardı

Fuat Menderes Koramaz, yamaç paraşütçüsü arkadaşı Hamdi Şıray’ın yeni aldığı yamaç paraşütünü denemek istedi. Emanet yamaç paraşütünü aldı ve iki arkadaşıyla birlikte önceki gün 18.30 sıralarında 1750 metre yükseklikteki Ali Dağı’nın zirvesinden atladı. Üç arkadaş, Komando Caddesi’ndeki piste iniş yapacaktı.

Paraşütün ipleri dolaştı

İki arkadaş inişi gerçekleştirdi. Ancak aniden havanın bozması nedeniyle ters yönden esen rüzgara kapılan Fuat Menderes Koramaz’ın paraşütünün ipleri dolaştı. Fuat Menderes Koramaz önce Talas piknik alanındaki bir ağaca, sonra da kayalıklara çarptı.

Haberin Devamı

Öğretmenlik yapıyordu

Olay yerinde yaşamını yitiren Fuat Menderes Koramaz’ın cesedine kazadan 3 saat sonra ulaşılabildi. Eşinden boşandıktan sonra Kayseri’ye yerleştiği ve bir dershanede öğretmenlik yaptığı öğrenilen Fuat Menderes Koramaz’ın cenazesi memleketi Ankara’ya gönderildi.

İsmet KÖZELO/DHA