Gündem Parayı veren hapisten çıkar!

Parayı veren hapisten çıkar!

Paylaş
Parayı veren hapisten çıkar!

Kocaeli Karamürsel Cezaevi'nde görevli iki gardiyanın rüşvet karşılığında tutukluların telefon dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladığı belirlendi

TAKİBE ALINDILAR

Haberin Devamı

Kocaeli polisi Karamürsel İlçe Cezaevi’nde görevli 2 gardiyanın tutuklu ve hükümlülerin yakınlarından rüşvet alarak telefon gibi cezaevine sokulması yasak olan birçok cihazı içeriye soktukları belirlendi.

Bunun üzerine gardiyanlar takibe alındı. Takip sırasında gardiyanların bazı tutuklu ve hükümlülerin yakınlarından rüşvet almaları gizli kamerayla görüntülendi.

EVLERE SERVİS!

Yapılan takipler sırasında gardiyanların cezaevi aracını servis olarak kullanıp mahkumları evlerine götürerek aileleri ile de görüştürdüğü tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, İkramettin İpek (47) ile Hatay Yasavur (41) adlı gardiyanlar ile birlikte bu işlerde aracılık yaptığı ileri sürülen Zehra Akdağ, İmam Türkan, Gürhan Sancar, Fatih Palu’yu gözaltına aldı.

Haberin Devamı

HEDİYE MERCEDES

Gardiyanlardan İkramettin İpek’e ayrıca Mercedes marka lüks bir otomobil de hediye edildiği anlaşıldı. Gardiyanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ayrıca 78 pasaport ile evlenme cüzdanları da bulundu.

Gardiyanlar İkramettin İpek ve Hatay Yasavur tutuklanırken aracılık yaptığı ileri sürülen diğer kişiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/DHA