Dünya Paris’in kalbinde alarm!

Paris’in kalbinde alarm!

Paylaş
Paris’in kalbinde alarm!

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü Şanzelize Bulvarı'nda bir sivil aracın polis aracına hızlı bir şekilde çarptıktan sonra alev aldı

Fransa’nın başkenti Paris’in en ünlü caddesi Champs-Elysees’de bir kişi kullandığı aracını polis aracının üzerine sürünce vurularak öldürüldü. Polis aracına çarpan araç ise alev aldı. Yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre arabayı kullanan kişinin terörden arananlar listesinde bulunduğu kaydedildi. 1984 doğumlu şüphelinin ismi ise açıklanmadı.

KALAŞNİKOF VE GAZ BOMBALARI BULUNDU


Güvenlik ekipleri, aracın içinde kalaşnikof, gaz bombaları ve gaz şişeleri bulunduğunu açıkladı. Terörle mücadele ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattıkları ifade edildi.


GÖRGÜ TANIKLARI: SÜRÜCÜ SİLAHLI


Görgü tanıkları, araç sürücüsünün silahlı olduğunu söyledi.

Emniyet birimleri derhal bölgede operasyon başlattı.



Champs-Elysees Bulvarı ve Elysees Sarayı yakınlarında bir bölgenin güvenlik kordonuna alındığı operasyonla ilgili Paris polisi açıklama yaptı.


METRO İSTASYONU KAPATILDI


Açıklamada, Champs-Elysees'nin çarşı ve alışveriş merkezleri bölgesinde emniyet operasyonu yapıldığı, halkın bölgeden uzak durmasının gerektiği belirtildi.

Polisin turistik bölgeyle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başka bilgi verilmedi.

Bölgedeki metro istasyonu da kapatıldı.

DEAŞ SEÇİMLERDEN ÖNCE SALDIRMIŞTI


Nisan ayında Champs-Elysees’de bir DEAŞ terör örgütü militanı polise saldırmış, bir polis memurunu öldürmüştü.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç gün önce gerçekleşen bu saldırının ardından, kentte kapsamlı terör operasyonları başlamıştı.


Haberin Devamı