Dünya Paris’te Tek Gezegen Zirvesi

Paris’te Tek Gezegen Zirvesi

Paylaş
Paris’te Tek Gezegen Zirvesi

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesinin bir utanç olduğunu söyleyerek anlaşmadan ABD halkının değil Başkan Donald Trump’ın çekildiğini belirtti

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Tek Gezegen Zirvesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kerry, "Bilim, anlam ve yapılan çalışmalara bakıldığında bu ABD için bir utançtır. Paris İklim Anlaşması bir yıl değil, 26 yıllık bir çalışmanın sonucunda yapılan bir anlaşmadır, ancak bu, bilimden anlamayan insanlar tarafından itibarsızlaştırıldı." ifadelerini kullandı.

'ANLAŞMADAN ÇEKİLEN KİŞİ TRUMP'


Kerry, anlaşmadan ABD halkının değil Trump’ın çekildiğini ekledi. Kerry ayrıca zirveye ABD tarafından sadece bir elçilik çalışanının gönderilmesini de eleştirdi.

ABD Başkanı Trump, Paris İklim Anlaşması’nın ikinci yıl dönümünde düzenlenen zirveye davet edilmemişti. Fransa, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası ortaklığında düzenlenen zirveye yüze yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanları ve üst düzey temsilciler katılıyor.

ARALARINDA TÜRKİYE DE VAR


Türkiye’nin de aralarında olduğu 190’dan fazla ülkenin imzaladığı iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen "Paris Anlaşması" küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmayı ve bütünüyle olmasa da doğaya verdiği hasarı gidermeyi amaçlıyor.

'EKONOMİYİ BALTALAYACAK'


12 Aralık 2015’te Paris’te varılan anlaşma, 22 Nisan 2016’da BM Genel Merkezi’nde imzalanmıştı.
Trump, 1 Haziran’da aldığı bir kararla, selefi Barack Obama’nın verdiği taahhütlerin ABD ekonomisini baltalayacağını iddia ederek ülkesinin anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı