Yaşam Paris'teki 65 ton aşk kilidi, belediye tarafından satılacak

Paris'teki 65 ton aşk kilidi, belediye tarafından satılacak

Paylaş
Paris'teki 65 ton aşk kilidi, belediye tarafından satılacak

Şehrin köprülerine 'aşkların ölümsüzlüğünü' simgelemek için asılan 65 ton kilit toplatıldı. Satılan kilitlerden elde edilecek para mültecilere bağışlanacak

Fransa'nın başkenti Paris'i ziyaret eden çiftlerin, "aşklarının ölülere kilit takması artık neredeyse bir gelenek haline geldi.

YAKLAŞIK 65 TON 'AŞK KİLİDİ' TOPLANDI

Bu modayı durduramayan Fransız yetkililer, kilitlerden kurtulmanın yeni bir yolunu buldu. BBC Türkçe'nin haberine göre, yaklaşık 2 yıldır süren çalışmalarla, çoğunluğu Pont des Arts'tan (Aşıklar Köprüsü) olmak üzere, şehrin köprülerinden 65 tona yakın "aşk kilidi" toplandı.

KİLİTLER SATILACAK


Şimdi toplanan bu kilitler satılacak ve elde edilen gelir mültecilere bağışlanacak.

HEDEF 100 BİN EURO


Fransa'nın başkentinin bir parçası haline gelen kilitlerden almak ve Paris aşkını yaymak isteyen kişiler sayesinde 100 bin Euro toplanması hedefleniyor.



SATILMAYAN KİLİTLER ERİTİLİP YENİDEN SATIŞA SUNULACAK

Paris Belediyesi'nin kültür işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Bruno Julliard, "Halk oldukça uygun bir fiyata bu kilitlerden 5-10 tane alabilir. Kilitlerden elde edilecek tüm gelir Paris'teki mültecilere bağışlanacak" dedi. Satılmayan kilitler eritilerek yeniden satışa sunulacak.

İKİ GÖÇMEN KAMPI KURULMASI PLANLANIYOR


Fransa'nın Calais kentindeki mülteci kampını kapatmasından sonra mülteciler ülkedeki çeşitli göçmen kamplarına aktarıldı. Kilitlerden elde edilecek gelirle Paris'te iki göçmen kampı da kurulması planlanıyor.

Paris'te kalacak yeri olmayan bine yakın mülteci olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı