Magazin 'Paris'le arayı kapatacağız'

'Paris'le arayı kapatacağız'

Paylaş
'Paris'le arayı kapatacağız'

Tüm dünyadaki moda haftalarını yakından takip eden Ece Sükan, Türk tasarımcıları değerlendirdi

Ünlü yıldız, "Hala koleksiyon ve tasarım anlamında eksiklikler var ama birkaç seneye Türk modacılar Paris'le arayı kapatacaklar" dedi. Akşam Gazetesi'nin ilavesi Siesta'ya göre, manken, moda editörü ve sunucu Ece Sükan, Paris Moda Haftası'na katıldı. Paris dönüşü izlenimlerini aktaran Sükan, Türk tasarımcıların dünyadaki durumunu da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Ünlü yıldız, "Paris'le İstanbul arasındaki en büyük fark, burada moda anlamında oturmuş standartlar olmaması. Ama büyük bir ilerleme var tasarımcılarda. Güzel gelişmeler yaşanıyor. Tasarım ve koleksiyon olarak hala bir takım eksiklikler görüyorum. Birkaç sene sonra o da kapanacak gibi görünüyor" diye konuştu.

HER GÖRDÜĞÜNÜZÜ GİYMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Türk tasarımcıların koleksiyon yapma bilincine ulaştığını vurgulayan ünlü yıldız, "30 parçadan oluşan bir koleksiyonu her sene çıkarmak anlamında bilinç kazandılar. Bugüne kadar böyle bir disiplinleri yoktu. Moda haftası sebebi ile böyle bir disipline girdiler. Yapa yapa daha çok tecrübe kazanacaklar. Eleştirilere açık olacaklar.

Bu iş yavaş yavaş oturacak" diye konuştu. Tasarımcıların zengin Türk kültürü ve tarihinden referans alabileceğinin altını çizen Sükan, "Zengin bir referans kaynağı var modacıların. Oralardan esinlenirken körü körüne almamak, günümüze yorumlamak lazım. Vizyoner ve çağdaş bir şekilde adapde etmek lazım. Bunu başardığı zaman özgün olur.

Haberin Devamı

Evrensel olur ve adını dünyada duyurur" şeklinde konuştu. Sükan ayrıca, podyumda sergilenen her kreasyonun günlük hayatta giyilme zorunluluğunun olmadığını da belirterek, "Bazı şeyler şov parçaları olabilir. Bazıları da giyilmelidir. Elbette bir anlamı olmalı" dedi.