Dünya Paris'te insan avı başladı

Paris'te insan avı başladı

Paylaş
Paris'te insan avı başladı

Fransız Liberation gazetesi binasına bu sabah bir kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda bir fotomuhabirin yaralandığı bildirildi. Liberation'a yapılan saldırıdan bir süre sonra, bu sefer bir banka şubesine silahla ateş açıldı. Polis, saldırganları yakalamak için operasyon başlatırken, medya kuruluşları koruma altına alındı

Fransa'nın başkenti Paris'te son bir hafta içinde ikinci kez bir medya kuruluşuna saldırı düzenlendi. Liberation gazetesinin lobisine giren saldırgan bir kişiyi ağır yaraladı. Saldırıdan birkaç saat sonra bu sefer bir bankaya ateş açıldı.

Haberin Devamı

Liberation'ın başkent Paris'te bulunan binasına giren silahlı saldırgan, haber merkezinde etrafa ateş açarak bir fotomuhabiri vurdu. Av tüfeği taşıyan saldırganın vurduğu 27 yaşındaki fotomuhabirin göğsünden vurulduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Liberation gazetesi editörü Fabrice Rousselot, saldırının ardından kaçan kişinin olay sırasında bir şey söylemediğini belirtti.

Polis, olaydan sonra bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Paris'te geçtiğimiz Cuma günü başka bir silahlı saldırı yaşanmış, saldırgan, Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye girerek çalışanları tehdit etmişti. İki olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Fransız polisi, Liberation'a giren saldırganın görüntülerini kamuya sunarken, diğer medya kuruluşlarının binalarında önlem alındığı belirtildi.

BANKAYA DA SALDIRI DÜZENLENDİ

Solcu Liberation gazetesine düzenlenen silahlı saldırının kısa bir süre sonrasında, Fransız bankası Societe Generale’ın Paris’in işlek caddelerinden birindeki şubesi saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Polis, kimliği belirsiz bir kişinin, Paris’in iş merkezlerinden olan La Defense mahallesindeki şubeye silahla ateş açtığını belirtti.

Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, “Bir adamın ateş açtığını biliyoruz. Saldırıda kimse yaralanmadı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.

NTV