Paris'te Türk mutfağı dersi
Dünyanın en ünlü aşçılık okulu olarak bilinen "Le Cordon Bleu"nün Paris'teki merkezinde, Türk mutfağı konusunda ders verildi
Merkezi İstanbul’da bulunan Mutfak Dostları Derneği’nin Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere uygulamalı ders olarak, güllaç, helva, kuru patlıcan dolması ve mercimek köftesinin yapımını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Sevim Gökyıldız, geçen senelerde de 5 kez "Le Cordon Bleu" okulunda öğrencilere Türk mutfağı üzerine ders vermişti.
1895 yılında kurulan "Le Cordon Bleu" aşçılık okulunun 15 ülkedeki 25 şubesinde yaklaşık 75 farklı ülkeden öğrenciler, her yıl dünya mutfağı ve işletmecilik üzerine ders görüyor.
Gökyıldız, Akdeniz mutfağına katkılarından dolayı Fransa’daki Güney Akdeniz Mutfak Konservatuvarı Yönetim Kurulu onur üyeliğine seçilmişti.
Paris’te perşembe günü düzenlenecek törende Gökyıldız’a, kaleme aldığı "İstanbul’un Esnaf Lokantaları" adlı kitabın dünyanın en iyi seyahat yemek kitapları arasında 4 numarayla finale kalmasından ötürü ödül verilecek.
AA
- Güzel oyuncudan çarpıcı itiraf: Yakından tanısalar bana küfür etmezler!
- Nesrin Cavadzade bikini sezonunu açtı
- Yasemin Allen eski FBI çalışanı sevgilisinden atış eğitimi almaya devam ediyor
- Serenay Sarıkaya'dan çok konuşulacak New York pozları!
- Devrim Özkan yaz sezonunu Antalya'da açtı! Bikinili pozlar peş peşe geldi