Paris'te Türk mutfağı dersi

Dünyanın en ünlü aşçılık okulu olarak bilinen "Le Cordon Bleu"nün Paris'teki merkezinde, Türk mutfağı konusunda ders verildi

Pazartesi, 08 Şubat 2010 - 16:33

Paris'te Türk mutfağı dersi

Merkezi İstanbul’da bulunan Mutfak Dostları Derneği’nin Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere uygulamalı ders olarak, güllaç, helva, kuru patlıcan dolması ve mercimek köftesinin yapımını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sevim Gökyıldız, geçen senelerde de 5 kez "Le Cordon Bleu" okulunda öğrencilere Türk mutfağı üzerine ders vermişti.

1895 yılında kurulan "Le Cordon Bleu" aşçılık okulunun 15 ülkedeki 25 şubesinde yaklaşık 75 farklı ülkeden öğrenciler, her yıl dünya mutfağı ve işletmecilik üzerine ders görüyor.

Gökyıldız, Akdeniz mutfağına katkılarından dolayı Fransa’daki Güney Akdeniz Mutfak Konservatuvarı Yönetim Kurulu onur üyeliğine seçilmişti.

Paris’te perşembe günü düzenlenecek törende Gökyıldız’a, kaleme aldığı "İstanbul’un Esnaf Lokantaları" adlı kitabın dünyanın en iyi seyahat yemek kitapları arasında 4 numarayla finale kalmasından ötürü ödül verilecek.

AA