Huban Ayşem Paris'te ucuz tatil
HABERİ PAYLAŞ

Paris'te ucuz tatil

-Michelin yıldızlı bir restoranda yüzlerce euro’luk hesaplar ödemek zorunda değilsiniz. İşte yıldızlı şeflerin ucuz restoranları:

‘Atelier de Maitre Albert’ ünlü şef Guy Savoy’un restoranı. Çok şık dekore edilmiş. Özellikle akşam yemekleri için uygun. Ama rezervasyon yaptırmak şart. Öğle mönüleri bir kadeh şarap dahil 26, akşam ise 32 euro (1, Rue Maitre Albert 75006).

‘L’Agassin’, Paris’in en meşhur restoranlarından ‘La Tour d’Argent’ın şefi Andre Le Letty tarafından işletiliyor. Mönüde bir değil, iki farklı başlangıç veya tatlı ikram ediliyor. Mönüler öğle 23, akşam 34 euro (8, Rue Malar 75007).

Haberin Devamı

‘58 Tour Eiffel’ Şef Alain Ducasse’ın Eyfel Kulesi’nin birinci katında yerden 95 metre yükseklikteki restoranı. Öğle mönüleri 23, akşam 65 euro. Manzara aydınlıkta daha güzel olduğu için gündüz gitmenizi öneririm. Kuleye çıkış için 4 euro ödeyeceksiniz, unutmayın!

-‘La Vin En Tete’ adlı şarapevi her cumartesi saat 16.00’dan sonra üç mağazasından birinde bedava şarap tadım saatleri düzenliyor:

* 48, Rue Notre Dame De Lorette 75009

* 53 Rue Saint Placide 75006

* 30 Rue Des Batignolles 75017

- Troc Des Places adlı internet sitesinde konser, maç, opera için bilet almış ama gidemeyecek olanların biletlerine ucuza sahip olabilirsiniz. Ancak site, Fransızca: http://www.trocdesplaces.com Ayrıca Paris’in tüm müzelerinde her ayın ilk pazar günü bedava.

- La Clef Des Marques, ünlü markaları yüzde 70’e varan ucuzluklarla satan kocaman bir mağaza. Paul&Joe, Helmut Lang, Versace, Chantal Thomass gibi markaların ürünleri var. Jean, gömlek, iç çamaşırı, kayak tulumu, mayo, babet, çanta gibi ürünler 19-99 euro’ya satılıyor. Hem kadın hem erkek reyonları mevcut. Ama beden kalmamış olabilir, ne çıkarsa bahtınıza (126, Boulevard Raspail 75006)!

- King Of Frip’te her tür giysinin ikinci eli bulunuyor. 30 euro’dan başlayan fiyatlarla kürk, 5 euro’ya şapka, 15 euro’ya jean, 15 euro’ya elbise satıyorlar. Kadın ve erkek reyonu olan mağazada aradığınızı bulmak için sabretmeniz yeterli. Aynı çevrede başka ikinci el mağazalar da var (32 Rue du Roi de Sicille 75004).

Haberin Devamı

- Bir de Paris’in biraz dışında Givenchy, Ralph Lauren, Moncler gibi yüzlerce ünlü markanın ürünlerini yüzde 30-90 oranında indirimli alabileceğiniz outlet merkezi bulunuyor: La Vallee Village (3, Cours de la Garonne 77700 Serris).

Konaklama için 40 euro’dan başlayan fiyatlara oda bulmak mümkün. Ancak bu tip otellerde duş veya tuvalet ortak kullanıma açık olabiliyor!!! Oda ayırtırken teyid etmelisiniz.

* Hotel Henri IV, Paris’in ortasındaki Saint Louis Adası’nda, iki yıldızlı bir otel. Konfor arayanlar için pek uygun sayılmaz ama içinde banyosu ve tuvaleti olan iki kişilik oda sadece 72 euro. Kahvaltı dahil (25, Place Dauphine 75001).

* Hotel De Nesle, Saint Germain bölgesinde, tek yıldızlı. Tüm odalar farklı temalarda dekore edilmiş. İki kişilik oda fiyatı 75 euro. Kahvaltı yok (7, Rue de Nesle 75006). - İnternetten, booking sitesinden de otel bulabilirsiniz. Hem de yüzde 75’e varan indirimli fiyatlarla. Dönem kampanyalarını takip ederseniz çok iyi otellerde hesaplı odalar bulabilirsiniz. http://www.booking.com

Haberin Devamı

- Eskiden Pigalle bölgesindeki striptiz kulüplerinde özellikle turistler dolandırılır, binlerce euro hesap ödemek zorunda bırakılırdı. Polis duruma elkoydu. Artık Pigalle’de ana cadde üzerinde bulunan striptiz kulüplerinin çoğunun kapısında içki fiyatları yazılı. Giriş ücretleri mekana göre 10-20 euro arasında. Fiyatlara ilk içki ve ‘lap dance’ adı verilen kucak dansı dahil (Place Pigalle 75009).

- Rex Club şehrin eski diskolarından biri. Genellikle tekno ve elektro ağırlıklı gecelerin yapıldığı Rex’te hafta içi giriş ücretsiz. Hafta sonları 15 euro ama www.rexclub.com adresinden yer ayırtırsanız 10 euro’ya girebilirsiniz (5, Boulevard Poissoniere 75002).

- Pop In giriş katında bar, alt katında disko olan bir yer. Gençlerin ve yabancıların uğrak yeri. Kokteyller 6, biralar 2.80 euro. 18.30-21.00 saatleri arasında içkiler yüzde 50 indirimli (105, Rue Amelot 75011).

- La Fleche D’Or uzun süredir tadilat nedeniyle kapalıydı, açıldı. Pop-rock konserlerin verildiği bir mekan. Giriş ücreti, ilk içki dahil 8 euro (102bis, Rue De Bagnolet 75020).

(23.10.2010 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder