Dünya Park yerinden çıktı, buzdan kalıbı kaldı!

Park yerinden çıktı, buzdan kalıbı kaldı!

Paylaş
Park yerinden çıktı, buzdan kalıbı kaldı!

Sibirya soğuklarının vurduğu ABD'de 24 eyalette adeta kutup iklimi yaşanıyor. New York'ta park yerinden ayrılan bir cipten geriye kalan buz kalıbı da görenleri hayrete düşürdü

Sibirya Ekspresi adlı soğuk hava sisteminin etkili olduğu ABD'de birçok eyalet şiddetli soğukların etkisine girdi. New York'un Greenville bölgesinde de, park ettiği yerden çıkan bir cipin geride bıraktığı buz kalıbı dehşetin boyutlarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

ABC televizyonunda haberlere konu olan bu rastlanması güç olayda, ön tarafının tamamen donmuş olduğu anlaşılan cipin, park yerinden ayrıldıktan sonra bıraktığı buz kalıbı adeta bir hayalet aracı andırıyor.



Bu arada, önümüzdeki haftaya da sarkması beklenen Sibirya Ekspresi soğuk hava sisteminin, yeni düşük hava sıcaklığı rekorlarının kırılmasına neden olması bekleniyor.

ABD’nin ortabatısından ülkeye giren ve güneye indikten sonra Kuzeydoğu eyaletlerine yönelecek Sibirya Ekspresi, yaklaşık 8 bin kilometrelik rotası dahilinde Kanada’yı da etkileyecek.

Haberin Devamı