Yaşam Parmağındaki yüzüğü AFAD ekibi çıkardı

Parmağındaki yüzüğü AFAD ekibi çıkardı

Paylaş
Parmağındaki yüzüğü AFAD ekibi çıkardı

Malatya'da üniversite öğrencisinin şişen parmağından çıkartılamayan yüzük, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince spiral makinesiyle kesildi

İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü öğrencisi Erkan Işık, parmağındaki metal yüzüğü çıkartamadığı için Malatya Devlet Hastanesi’ne gitti.

Haberin Devamı

Burada da yüzük çıkarılamayınca AFAD ekiplerine haber verildi. AFAD ekipleri de yüzüğü spiral makinesiyle kesti. AFAD Afet Yönetim Merkezi Şefi Mustafa Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneden bir vatandaşın parmağına yüzük oturduğu ve çıkarılamadığı bilgisi geldiğini belirterek, kendilerinden bu konuda yardım istendiğini söyledi.

Hastaneye giderek bu kişinin parmağındaki yüzüğü kesmek suretiyle çıkardıklarını belirten Türker, şöyle devam etti: "Son zamanlarda özellikle gençlerin kullandığı kalın, enli ve çelik yüzükler tercih edilmeye başlandı. Bunlar takıldığında herhangi bir spor aktivitesi ya da bedensel bir hareket yapılınca bu parmakta şişme meydana geliyor ama ilk anda anlaşılamıyor.

Haberin Devamı

Bir süre sonra şişme neticesinde yüzük çıkarılamaz duruma gelince vatandaş tedirgin oluyor. Zorladıkça şişme artıyor. Bu gencimiz elinde bir de eldivenle çalışmış. Parmağının şiştiğini görmemiş. Eldiveni çıkardığında elinin şiştiğini fark etmiş. Yavaş yavaş da kanamalar başlamış.

İlerleyen her dakika şişmenin artmasına vesile olur. Hastanelerimizde altın ve gümüş yüzükleri kesip çıkarabilecek cihazlar var ancak bu kalın yüzükler ancak kesmek marifetiyle çıkarılabiliyor. Biz de sadece bu iş için küçük ve hassas bir cihaz satın aldık. Bu cihazla metali kesip yerinden alıyoruz."

AA