Gündem Parmak izi incelemesine izin çıkmadı

Parmak izi incelemesine izin çıkmadı

Paylaş
Parmak izi incelemesine izin çıkmadı

Askeri Savcılığın, Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu öne sürülen belgeye inceleme yapmasına izin verilmedi

Türkiye’yi geren belge

12 Haziran 2009’da gündeme gelen ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ Türkiye’yi karıştırmıştı. Genelkurmay Karargahı’nda hazırlandığı öne sürülen belgede ‘AKP ve Gülen’i Bitirme’ planının yer aldığı iddia edilmişti.

Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı belge hükümet ile askeri karşı karşıya getirmişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘Kağıt parçası’ olarak nitelediği planla ilgili olarak Albay Çiçek iki kez tutuklanıp serbest bırakılmıştı.

Albay Çiçek’in ıslak imzası bulunduğu öne sürülen belge, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından 16 Şubat’ta Genelkurmay’a iletilmişti.

‘Kimyasal kullanılacak’

‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ için polis ve Adli Tıp’tan sonra Jandarma Kriminal Laboratuvarı da “Belge orijinal ve imza Albay Dursun Çiçek’in eli ürünü” yönünde rapor vermişti.

Askeri Savcılık, belgede parmak izi incelemesi yapmak istedi. Bu isteğe Jandarma Krminal Laboratuvarı “İnceleme için kimyasal maddeler kullanılacak. Bu da belgede tahribata neden olabilir” uyarısı yaptı.

Askeri Savcılık da İstanbul Özel Yetkili Başsavcıvekilliği’nden izin istedi. Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, Askeri Savcılığı’nın, belgede parmak izi incelemesi yapılması talebini reddetti.

Savcılık, “Belgede tahribat olacağı” gerekçesini öne sürdü. Askeri Savcılığın orijinal belgeyi Ergenekon savcılarına göndermesi bekleniyor.

Esra ALUS