Gündem Parmak sıkıştıran minibüs şoförüne 1 yıl 6 ay hapis

Parmak sıkıştıran minibüs şoförüne 1 yıl 6 ay hapis

Paylaş
Parmak sıkıştıran minibüs şoförüne 1 yıl 6 ay hapis

Ankara'da, bir yolcunun parmağının kapıya sıkışıp, yaralanmasına neden olan dolmuş şoförüne, "taksirle yaralama" suçundan, 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ulus-Karapınar hattında çalışan şoför M.Y’nin kullandığı dolmuşun kalabalık olduğu, yolcu alırken, 15 yaşındaki T.F’nin parmağının kapıya sıkıştığı kaydedildi. T.F’nin parmağında kırık oluştuğu belirtilen iddianamede, bilirkişi raporunda, M.Y’nin asli kusurlu olduğunun tespit edildiği aktarıldı. İddianamede, M.Y’nin, "Vücutta kemik kırılmasına yol açacak şekilde taksirle yaralama" suçundan, 1 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Zanlı M.Y, iddianameyi kabul eden Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Haberin Devamı

"HASTANEYE GÖTÜRMEDİ"

T.F, ifadesinde, dolmuş kalabalık olduğu için, kapının açılmasını sağlayan demirden tuttuğunu belirterek, şunları anlattı: "Dolmuş şoförü, yolcu almak için yavaşlarken kapıyı açtı. Bu sırada elim, civataların arasına sıkıştı. Dolmuştakiler, bana yardımcı olurken, şoför yolcu almaya devam etti. Yolcular, ’benim hastaneye götürülmem gerektiğini’ söylediklerinde şoför, ’Niye ses yapıyor sunuz?’ diyerek, beni hastaneye götürmedi.

Yolculardan biri annemi aradı, babam geldi ve hastaneye gittik. Halen fizik tedavi görüyorum, şikayetçiyim." T.F, dolmuş hareket halindeyken, kapı açıldığı için elini çekemediğini ifade etti. T.F’nin annesi Z.F, beyanında, olayı görmediğini belirterek, oğlunun fizik tedavisinin devam ettiğini, bunun için yaklaşık 3 bin lira harcadıklarını, dolmuş şoföründen şikayetçi olduklarını kaydetti. Dolmuş şoförü M.Y. ise suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

AA