Gündem Parmak uçlarını jiletle kazımışlar

Parmak uçlarını jiletle kazımışlar

Paylaş
Parmak uçlarını jiletle kazımışlar

Yakalanan hırsızlık zanlılarının, parmak izi bırakmamak için parmak uçlarını jiletle kazıdıkları ortaya çıktı

İstanbul'da, aralarında Galatasaray Eski Başkanı işadamı Faruk Süren’in villasının da bulunduğu çok sayıda evden hırsızlık yapan 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların hırsızlıkları sırasında parmak izi bırakmamak için parmak uçlarını jiletle kazıdıkları ortaya çıktı. Ancak polis, bilgisayar programı ile Faruk Süren'in evindeki parmak izlerinin eksik bölümlerini tamamlayınca çete üyelerinin uyanıklığı boşa çıktı.

Üsküdar'da yakalanan iki hırsızın telefon bağlantılarını takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Üsküdar'da 10 yere baskın yaptı. Baskınlarda hırsızlık çetesinin başındaki Cenk Y. (30) ile 10 adamı yakalandı. Operasyonda uyuşturucu da ele geçirildi.

TEL ÖRGÜLERDEN ATLADILAR

Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulanan zanlıların Faruk Süren’in Beykoz Konakları'ndaki evinde 10 Ekim 2010'da meydana gelen son model otomobil, LCD televizyon ve cep telefonlarının çalındığı hırsızlık olayının failleri oldukları ortaya çıktı. Zanlıların özel güvenlik tarafından korunan Beykoz Konakları'na tel örgülerden atlayarak girdikleri çaldıkları Faruk Süren’e ait otomobille çıkış kapısından güvenlikçilere kapıyı açtırarak çıktıkları tespit edildi. Zanlılarla ilgili toplam 17 suç dosyası hazırlandığı şebekenin Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş ve Bayrampaşa semtlerinde zenginlerin oturduğu sitelerden de hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

'KANINIZI İÇERİM'

Cenk Y. (30)’un şebeke üyelerine “Kanınızı içerim sizin” diyerek tehdit mesajlarıyla, kendisinden para çalınmasını önlemeye çalıştığı tespit edildi. Polis yaptığı incelemede şebeke elemanlarının hırsızlar sırasında parmak izi bırakmamak için parmak uçlarını jiletle kazıdıklarını belirledi. Bu sayede arkalarında delil bırakmayan zanlıların bugüne kadar yakalanmaktan kurtuldukları öğrenildi. Ancak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde yeni kurulan bir sistemle, eksik olan parmak izlerini tamamlayan bir bilgisayar programıyla zanlıların parmak izleri tespit edildi.

Zanlıların, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmek Akif Aydın’ın önceki gün Beykoz’daki villasını soyan kişiler olabileceği ihtimaline karşılık da araştırma başlatıldı. Zanlılardan alınan parmak izlerinin evden alınan parmak izleriyle karşılaştırmasının Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde sürdüğü öğrenildi. Mehmet Akif Aydın’ın evine giren hırsızlar LCD televizyon, playstation oyun konsolu, iki laptop bilgisayar, 700 dolar, 2 bin 950 lira para ve cep telefonlarını alarak kaçmışlardı.

EMNİYET AMİRİNİ TEHDİT ETTİ

Hırsızlık çetesinin başındaki Cenk Y.’nin daha önce 22 kez polis tarafından yakalandığı belirlendi. Cenk Y., hakkındaki suçlamalar yüzünden 42 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilince çetenin başına geçti. Yardımcısı Rıdvan D.'nin ise (24) 19 kez polis tarafından yakalandığı ayrıca 27 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Hırsızlık şebekesi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılırken Cenk Y., soruşturmayı yürüten emniyet amirine “Seni şikayet edeceğim. Dilekçe manyağı yapacağım” diye bağırdı.

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)

Haberin Devamı