Gündem Parmakları ağza sokmak cinsel istismar

Parmakları ağza sokmak cinsel istismar

Paylaş
Parmakları ağza sokmak cinsel istismar

Samsun'da üniversite öğrencisi 3 kızın kahvesine ilaç koyarak cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 63 yaşındaki İbrahim Öztaş'a toplam 13 yıl hapis cezası verdi

Olay, Samsun'da 2006 yılı Aralık ayında meydana geldi. Yanında kaldığı üniversite öğrencisi L.Ç.'nin arkadaşlarına doğa üstü yetenekleri olduğunu öne süren İbrahim Öztaş, değişik tarihlerde üniversite öğrencisi 3 kızın kahvelerine ilaç koyarak taciz ettiği iddiasıyla yakalandı.

Ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Öztaş, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Kendileri masaj yapmamı istedi. Ben de yaptım. Sanırım yapılan masajları yanlış anlamışlar” diyerek suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Öztaş'a yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi L.Ç. ise, arkadaşlarının başına gelen olaylardan habersiz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Ancak duruşmalara katılan mağdurlardan G.Ç., Öztaş'ın kendisine masaj yaparken, ellediği kalça ve göğüslerinin çok güzel olduklarını söylediğini, kahve içtikten sonra kendinden geçtiğini söyledi.

"MASAJ YAPARKEN PARMAKLARINI AĞZININ İÇİNE SOKARAK OKŞUYORDU"

S.A. ise, sanığın başına masaj yaparken parmaklarını ağzının içine sokarak dilini okşadığını belirtti. Diğer mağdur S.Ö. de ifadesinde sanığın masaj sırasında anal yoldan kendisini parmakla taciz ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, 2008 yılı Mart ayında sanık İbrahim Öztaş’ın S.Ö.'ye karşı eyleminin anal yoldan vücuda organ (parmak) sokmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı olduğunu belirterek 8 yıl 9 ay, S.A.'ya karşı olan eylemini de parmağın ağıza sokulmasını yine vücuda organ sokmak olarak değerlendirerek yine nitelikli cinsel saldırı suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, G.Ç.'ye karşı olan eyleminin ise basit cinsel istismar olduğu belirterek 2.5 yıl olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezası verdi. Kendisine yardımcı olan L.Ç. ise toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin gerekçeli kararından sonra L.Ç.’nin avukatı olan Yakup Reşit Taşkan, İbrahim Öztaş'ın eyleminin kendi müvekkilini de bağladığını öne sürerek karara itiraz etti.

CEZASI 20 YILDAN 13 YILA İNDİRİLDİ

Yargıtay 5'inci Dairesi dosyada yaptığı inceleme ardından sanıkların mağdurlardan G.Ç. ve S.Ö.'ye karşı işledikleri suçlardan aldıkları cezayı onarken, S.A.'ya karşı işlenen ağıza parmak sokma suçunun nitelikli değil ‘basit cinsel saldırı' olduğunu bildirerek dosyayı Samsun'a gönderdi.

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan sanıklar önceki ifadelerini yineleyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme, Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi'nin bozma gerekçesi doğrultusunda S.A.'ya karşı işlediği suçtan dolayı daha önce 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen İbrahim Öztaş'ın cezasını 6 yıl 3 ay, L.Ç.'nin ise 3 yıl 1.5 aya indirdi. Böylelikle Öztaş’ın cezası 20 yıldan 13 yıl 9 aya, L.Ç.'nin cezası 10 yıldan 6 yıl 10.5 aya inmiş oldu.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)