Gündem Parolayı söyleyemeyen asker şehit oldu

Parolayı söyleyemeyen asker şehit oldu

Paylaş
Parolayı söyleyemeyen asker şehit oldu

Tunceli'de pusu görevine çıkan jandarma uzman çavuş Samet Karslı, gece nöbetçi askere parolayı söyleyemediği için vuruldu

Tunceli’de, karakol güvenliği için ormanlık alanda pusu görevine çıkan jandarma uzman çavuş 27 yaşındaki Samet Karslı, nöbetçi askere parolayı söyleyemediği için arkadaşlarının silahlarından çıkan kurşunla ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, Ovacık İlçesi Aşağıtorunoba Köyü’nde 2 Haziran günü meydana geldi. Aşağıtorunoba Jandarma Karakolu’na bir grup teröristin saldıracağı ihbarı üzerine, karakolda görevli bir grup asker Çemberlitaş Mevkii’nde ormanlık alanda pusu görevine çıktı. Gece saatlerinde, bulunduğu yeri değiştiren jandarma uzman çavuş Samet Karslı’ya karanlıkta diğer arkadaşları parolayı sordu.

Silah arkadaşlarının ısrarlı sorularına rağmen parolayı söylemeyen Karslı’ya ateş açıldı. Arkadaşlarının silahlarından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Karslı, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan da Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesinde 10 gündür tedavisi süren Karslı, bu sabaha karşı şehit oldu.

Haberin Devamı

Şehit uzman çavuş Karslı için bugün Elazığ Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Basına kapalı yapılan törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Elazığ 8’inci Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, askeri ve mülki erkan katıldı. Törenin ardından şehit Samet Karslı’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne gönderildi.

1 yıl önce Tülay Karslı ile evlenen ve Yaren adlı 2 aylık bir kız çocuğu olduğu belirtilen Uzman Çavuş Samet Karslı’nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Bozhüyük Beldesi’nde toprağa verilecek.