Gündem Parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu parsel sorgulama ekranı

Parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu parsel sorgulama ekranı

Paylaş
Parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu parsel sorgulama ekranı

Parsel sorgulama işlemi artık çok kolay... Arsa almak isteyen veya satış yapmak isteyenler, adres girerek detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar. Sorgulama işlemi hem e - devlet üzerinden hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabiliyor.

Daha önceden vatandaşlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gidip parsel sorgulama yapıyorlardı. Bu işlem epey bir vakit alıyordu. Şimdi ise işlem çok basit bir hale geldi. Arsa almak veya satışını yapmak isteyenler. bir 'tıkla' istediği bilgilere ulaşabiliyor. Sorgulama işlemi hem e - devlet üzerinden hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabiliyor. Büyük bir rağbet gören bu işlem zaman zamansa gündeme geliyor. Sorgulamanın nasıl yapılacağını bilmeyenler ise "Parsel sorgulama nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyorlar.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi sitesinden bu işlemi yapmak istiyorsanız, açılan sayfada idari bökümdeki; İl, ilçe, Mahalle, ada ve parsel kısmını doldurup detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

TKGM PARSEL SORGULAMA

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne(TAKBİS) kayıtlı olmanız gerekmektedir. TAKBİS'e T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olan bireyler kapsamında sunulmaktadır. Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLAT PARSEL SORGULAMA