Siyaset Partilerini bırakıp başka partiden aday oldular
Paylaş
Partilerini bırakıp başka partiden aday oldular

Genel seçimler öncesi aday adaylığı yarışı kızışıyor. Daha önce yıllarca siyaset yaptığı partilerden aday olmayan isimlerin aday adaylığı için yaptığı tercihler şaşırttı

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

7 Haziran seçimleri öncesi aday adaylarının parti tercihleri şaşırtmaya devam ediyor. Siyaset yaptığı partilerden ayrılan isimler daha sonra farklı partilerden aday adaylığı başvurusu yapmaya başladı. İşte o isimler:

DENGİR MİR MEHMET FIRAT

İlk olarak AK Parti kurucuları arasında da yer alan eski Ak Parti milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP'den aday adaylığı başvurucu yapmıştı. Fırat, 'Eğer bu seçimde emanet oy diye bir şey varsa bu oylar HDP'ye verilmeli' demişti.

CHP'Lİ MESUT DEĞER AK PARTİ'DEN ADAY

Daha sonra ise CHP Diyarbakır milletvekilliği yapmış olan Mesut Değer'in parti tercihi şaşkınlık yarattı. CHP'de, Diyarbakır Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşamayınca 11 yıl siyaset yaptığı partiden ayrılan Mesut Değer, Ak Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Haberin Devamı

CHP'Lİ CELAL DOĞAN HDP'DEN ADAY

AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat'tan sonra uzun yıllar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan CHP'li Celal Doğan da HDP'den aday oluyor. Radikal'e konuşan Doğan, "HDP'den teklif geldi. Gelen teklifi değerlendirip kabul ettim" dedi.