Siyaset 'Paşa karısını dövüyor' diye dedikodu yayalım
Paylaş
'Paşa karısını dövüyor' diye dedikodu yayalım

Poyrazköy İddianamesi'nde “Paşa karısını dövüyor, diye dedikodu yayalım' gibi ifadeler yer alıyor

İNTİHAR ETMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı İstanbul Kadıköy’deki evinde ölü bulunmuştu. İntihar ettiği bildirilen Varımlı’nın adı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait darbe günlüklerinde de geçmişti. Varımlı, emekli Oramiral İlhami Erdil’in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak da tanınıyordu.

‘FACEBOOK'U KULLANALIM’

Poyrazköy İddianamesi’nde emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş’tan ele geçirilen DVD’deki “Gündemlerim2.doc” isimli MSword dosyasındaki belgede, Belgütay Varımlı ile konuşmasının içeriğini değiştirmesi için görüşülmesi isteniyor ve “Paşayı rahat bırakmasın” deniliyor. Belgede yer alan diğer notlarda “Paşa karısını dövüyor, diye dedikodu yayalım”, Paşanın karısı ile alevi dostlarımızı akademide karşı karşıya getirip farklı cephe oluşturalım”, “Paşa bizi zorda bırakırsa karısının erkek arkadaşlarını, kendi partnerlerini ve N.’nin uyuşturucu dosyalarını ve görüntülerini önüne koyalım” gibi ifadeler yer alıyor.

Maddeler arasındaki “Facebook ta oluşturduğumuz isimler” notu da dikkat çekti.

SUİKAST İDDİALARI 'POYRAZKÖY'DE TEK TEK SIRALANDI

Poyrazköy İddianamesi’nde sanıkların ‘Karargah Evleri’ ismi altında gizli bir hücre yapılanması içinde olduğu öne sürülüyor. Sanıkların ‘darbeye zemin oluşturmak için bir dizi suikast planladığı’ iddia ediliyor. Suikast iddiaları iddianamede şöyle sıralanıyor:

İzmir’de bulunan NATO Tesislerine silahlı saldırı hazırlığı, 2005 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’a yönelik suikast hazırlığı, 2007 yılı içerisinde gazeteci yazar Fehmi Koru ve yazar Orhan Pamuk’a yönelik silahlı saldırı hazırlığı, 2007 yılı içerisinde Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ahmet Türk’e yönelik silahlı saldırı hazırlığı, Ermeni asıllı Türk vatandaşı olan Minas Durmaz Güler’e yönelik suikast hazırlığı, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik suikast hazırlığı, Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’a yönelik suikast hazırlığı, Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç’e yönelik suikast hazırlığı, Ankara’da bir alışveriş merkezine yönelik bombalı saldırı planı.

2

Haberin Devamı