Gündem Paşa'dan aşk baskını

Paşa'dan aşk baskını

Paylaş
Paşa'dan aşk baskını

Paşa'dan aşk baskını

Emekli Tümgeneral İlker Güven, boşanmak için davalık olduğu eşini, beraberinde eski bakan Orhan Birgit adına düzenlenmiş uçak bileti ile Esenboğa Havalimanı VIP salonunda yakalattı.

Habertürk gazetesinde Tülay Şubatlı imzasıyla yayımlanan haberie göre paşanın eşi Sunahanım Güven hakkında tutanak tutuldu. Emekli paşa, eşinin Birgit’le daha önce Konya’ya da gittiğini söyledi. Bayan Güven ise, “Birgit aile büyüğümüz” dedi.

Emekli Tümamiral İlker Güven, boşanma davası süren eşini, beraberindeki eski bakan Orhan Birgit’in adına düzenlenmiş uçak bileti ile Esenboğa Havalimanı VIP Salonu’nda polise yakalattı. Eski bakan Birgit yoluna devam ederken paşanın suçüstü yaptırdığı eşi hakkında tutanak tutuldu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2004 yılında emekliye ayrılan Emekli Tümamiral İlker Güven, 2002 yılında nikâh masasına oturduğu Sunahanım Demirkaya ile 6 yıl evli kaldı. 2 yıl önce de “eşinin şeref ve haysiyetini zedeleyici davranışlarda bulunduğu, erkeklik gururunu ayaklar altına aldığı iddiasıyla” boşanma davası açtı.

İlker Güven, eşinden 900 bin lira tazminat ile aylık 2 bin lira nafaka talebinde bulundu.

‘YAKALAYIN BU KADINI’

Güven, 8 Mart günü, Esenboğa Havalimanı Polisi’ne eşinin eski Turizm Bakanı Orhan Birgit’in eşiymiş gibi davrandığını ve “Birgit” soyadını kullanarak VIP salonlarından faydalandığını ileri sürdü. Aynı gün Sunahanım Güven ile eski bakan Orhan Birgit, İstanbul’dan uçakla Esenboğa Havalimanı’na geldi. İkili, VIP salonundan çıkmaya hazırlanırken, Emekli Tümamiral İlker Güven, “Yakalayın bu kadını. Sahte kimlik kullanıyor. Bir başkasına ait soyismini kullanıyor” diye bağırdı.

‘BU ŞEREFSİZ ADAM’

Sunahanım Güven ise “Bu şerefsiz adam hep böyle yapar. Kendisine açmış olduğum davalar var” dedi. VIP salonu bir anda karıştı. Polis hemen taraflara müdahale etti. İlker Güven, “Eşinin VIP’ten geçiş yapamayacağını” söyledi.

BİLETTE BİRGİT YAZIYOR

Eski bakan Orhan Birgit, salondan çıkarak havalimanından ayrılırken bir türlü sakinleştirilemeyen ikili, polis merkezine alındı. Burada Sunahanım Güven’in biletinin soyadı bölümünde “Birgit” yazdığı belirlendi. VIP hizmetlerinden yararlanacaklar listesinde de Sunahanım Birgit’in adının karşısında “Eski Turizm Bakanı eşi” şeklinde ifade bulunduğu görüldü.


Üzerinden bir de alyans çıkan Sunahanım Güven, yalan beyanda bulunmadığını belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir kuruluştan davet geldiğini, uçak biletinin söz konusu kuruluş tarafından alındığını anlattı. Sunahanım Güven, kendisini “Bilette soyadımın ‘Güven’ mi ‘Birgit’ mi yazdığının farkında değilim. Adıma bilet geldiği için kontrol etmeden uçağa binip Ankara’ya geldim. Boşanma davası henüz bitmediği için VIP Salonu’nu kullanma hakkım hâlâ devam ediyor” diye konuştu.

‘AİLE BÜYÜĞÜMÜZDÜR’

Emekli Tümamiral Güven, suçlamasını tekrarlayarak Sunahanım Güven’in Orhan Birgit ile ilişkisi olduğunu da iddia etti. Bu iddiaya karşılık Sunahanım Güven, Orhan Birgit ile aynı toplantıya gittikleri için aynı uçakta olduklarını söyleyerek, “Orhan Birgit, aile büyüğümüzdür, kendisini yakinen tanırım” karşılığını verdi. Çiftin karşılıklı şikâyetçi olması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Ancak takipsizlik kararı verdi. Bu arada Sunahanım Güven’in daha önceki uçuşlarında da “Birgit” soyadını kullandığı ve eski Turizm Bakanı Orhan Birgit ile birlikte Konya’ya gittiği ortaya çıktı.

(Habertürk)

3