Dünya Pasifik'te mucize kurtuluş

Pasifik'te mucize kurtuluş

Paylaş
Pasifik'te mucize kurtuluş

Onlu yaşlarda üç erkek çocuk 50 gün boyunca okyanusun ortasında sürüklendi, öldü sanıp cenazelerini kaldırdılar ama..

Onlu yaşlarda üç erkek çocuk, içinde bulundukları küçük tekneyle Pasifik Okyanusu’nda 50 gün sürüklendikten sonra kurtarıldı.

Haberin Devamı

5 Ekim'de Yeni Zelanda’nın Pasifik kıyılarında kaybolan üç arkadaş için Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri’nini de katıldığı arama çalışmalarından sonuç alınamamış, çocukların boğulduğu sonucuna varılmıştı. Hatta onlar için cenaze töreni bile düzenlenmişti.

Yeni Zelanda Radyosu’nun haberine göre çocuklar çarşamba günü Fiji açıklarında ton balığı avlayan bir tekne tarafından görülerek kurtarıldı.

MARTI YEMİŞLER

15 yaşındaki Filo Filo ve Samuel Perez ile 14 yaşındaki Edward Nasau'nun 50 gün boyunca yediği tek şeyin yakalamayı başardıkları bir martı ve çiğ balıklar olduğu belirtildi. Başlangıçta biraz yağmur suyu biriktirebilen çocuklar son üç gün hiç su bulamamış.

Teknenin kaptanı Tai Fredericsen, "Yaklaşık iki aydır sürüklenmiş olmalarına karşın moralleri yerindeydi. Kötü güneş yanıkları vardı ama sadece ilk yardıma ihtiyaç duyuyorlardı. Biraz kremle güneş yanıklarını tedavi etmeye çalştık" dedi.

Haberin Devamı

Fredericsen, çocukların kurtarıldıktan sonra su içebildiklerini de belirterek, "Bu hayret vericiydi çünkü uzun süredir hiçbirşey yememişlerdi" dedi.