Dr. Haydar Dümen Pastadan payınızı alın
HABERİ PAYLAŞ

Pastadan payınızı alın

Haberin Devamı

Cinsellik birbirini seven çiftin kapalı kapılar ardında yaşadığı özel bir olay. Bir pasta gibi düşünülürse ilişkiden herkes payına düşeni almalı. Yani sorun varsa çiftler birbirine el uzatmalı ki birliktelik ve cinsellik yatak odasına mutluluk getirsin

BÖYLE SORU YOK

Organı bağışlasam ya da sıfır kilometre taktırsam

Sevgilimin yoğun seks isteği ve yıllarca yaptığım mastürbasyon yüzünden organın eskidiğini düşünüyorum. Bunu bağışlayabileceğim bir yer var mı? Ya da sıfır kilometresini taktırmam mümkün olur mu?

CEVAP: Geçti Bor’un pazarı, sür atını Niğde’ye. Zamanında atı yemleye yemleye yemi bitirdin. Atının da dizlerinin dermanını yitirdin. Sordum, soruşturdum kimse bağış kabul etmiyor!!! “Biz o fare ölüsünü ne yapalım, onun gibi göstermelik bizde de var” diyorlar. Sıfır kilometre taktırman için canlı ve genç vericiden nakil gerekiyormuş. Bir milyon dolara kadar çıkmışlar, hiçbir verici kabul etmemiş. Çin’de verici bulmuşlar. Küçük diye onu da alıcılar kabul etmemiş. Bilgilerine saygıyla sunulur.

Kızlarla birlikte olup ayrılıyorum

21 yaşındayım. 2 yıl önce bir kızı sevdim ve ilk cinsel deneyimimi onunla yaşadım. Ama kız beni aldattı, çekip gitti. Şimdi kızlarla sadece ilişkiye giriyorum ve sonra çekip gidiyorum. Acaba bu durumum ne olacak?

CEVAP: Değerli okurum, intikamın çok acı olmuş. Dalından armut toplar gibi bir sırıkla vur vur düşür. Düşenin işi bitti, gözün daldaki armutlarda kaldı. En iyileri sana layık. Afiyet olsun. Sana da bu yakışır. İki yıl önce sevgilin bir seçim yapmış. Daha ilkinde senin bencil, bu konularda çok baskıcı ve çekilmez olduğunu sezmiş, “Tutmayın beni” deyip kafese girmemiş. Bence de iyi yapmış. Bu yere düşen armutların da senden önce sevgilileri varmış. Haber almışlar, düello için yolda bekliyorlarmış. İlanen duyurulur. Şansına dua edilir.

Hayatımızı nasıl renklendiririz

10 yıllık evliyim. Karımla birlikte olmak beni heyecanlandırmıyor. O da zaten hiçbir şey yapmıyor. Cinsel hayatımızı nasıl renklendirebiliriz?

CEVAP: ‘Geçti 10 yılım şimdi ben bin dert ileyim.’ Değerli okurum, bu uyarlamanın bestesini yapacağım. Koro halinde erkek ve kadınlara okutacağım. Bunun için de bir ilan verip senin durumunda olanları toplayacağım. Daha şimdiden 10 milyon katılımcı çantada keklik diye düşünüyorum. Kimi yaşadıklarına “Yalan dünya” kimi de “Kalleş dünya” der ama bu saatten sonra dünyanın da elinden bir şey gelmez. Çizdiğin tablo insan psikolojisinin en oynak menteşesidir. Kapı ya da pencereyi taşımayıverir. Ne yapalım? Bunda da bir hikmet arayalım. Yüce Mevlam ne yaparsa iyi yapar diyelim, faturayı ona yüklemeyelim. Sonuçları da isyansız kabul edelim ve çare arayalım.

******

Karımdan zevk almıyorum

1 yıldır evliyim ve eşimle cinsel ilişkiye her girdiğimizde, karım beni tatmin etmiyor. Ama ben zevk alamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP: Değerli okurum, sanırım mastürbasyona şartlanmışsın. Yaşını yazmadığın için net bir şey söyleyemiyorum. Eşinle fanteziler keşfedin. Ve sen kaçamak mastürbasyon yapıyorsan bunu eşinden gizleme. Belki aranızda ortak bir çözüm bulabilirsiniz.

Çok mu yapıyorum?

17 yaşındayım. Penisimin boyu 15 santim. Bu iyi mi yoksa kötü mü? Haftada 8-9 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararı olur mu?

CEVAP: Değerli okurum, birinci iyi, ikinci kötü. Boyu iyi ama çalışması kötü. Onu öyle ağır işçi gibi kullanırsan günün birinde söz dinlemez ya da enerjisi tükeniverirse ne yapacaksın?

3 aylık evliyiz ama...

25 yaşında ve 3 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye giremedik. Eşim her ilişkiye girmeyi denediğinde beni hırpalıyor. Artık onun da, benim de sinirlerim bozuldu. Ne yapmam gerekiyor? Evliliğim tehlikede.

CEVAP: Sevgili okurum, vajinismus’tan söz ediyorsun. Bu olayı çözdüğümüzü defalarca duyurdum. Zaman yitirip birbirinizi kırmadan, en az 40 yıl sürecek beraberliğinizin bütünlüğüne leke düşürmeden bu hemen çözelecek bir olaydır.

İlişkiye girmek bile istemiyorum

26 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Bir oğlum var. Ben eşimle birlikte olmak istemiyorum. İlişki sırasında orgazm olduğumu bile fark etmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP: Sevgili okurum, cinsellik iki kişinin paylaştığı, bütünleştiği özel bir durum. Duygusal sıcaklık içinde yaşanırsa, iki taraf da birbirinin isteklerine kulak verirse keyifli hale gelir. Unutmayın, orta yol daima verimli olur. Gerek olduğunda eşler birbirinin eksiğini gidermeli. Bu genel formül içinde özeli bulmaya çalışın. Önünüzde uzun bir yol var. Mutlaka bir çözüm hem arayın hem bulun.

Cinsellikten hoşlanmıyor

27 yaşındayım. 22 yaşında sevgilim var. Cinselliği sevmiyor. Onu öptüğümde bana kızıyor. Evlendikten sonra değişir mi? Bir de kızın yanında penisim sertleşiyor, neden?

CEVAP: Sevgili okurum, birinci sorunun yanıtı kız cinselliğe ve sana daha alışamadı. Zamana ihtiyacı var. Ancak gelecekte nasıl bir cinsel kimlik kazanacak onu bilemem. Senden gelen sıvı meni olmadığı için kayganlaştırıcı bir sıvıdır. Herhangi bir yaptırım gerekmez.

Cinsel isteğim kalmadı

22 yaşında, 3 yıllık evliyim. 6 ay eşimle beraber kaldık. 2,5 yıldır da iş dolayısıyla eşimden ayrıyım. Benim cinsel isteğim kalmadı. Cinsel gücümün eski düzeye gelmesi için ne yapayım?

CEVAP: Değerli okurum, evlilik koşullarının normale dönmesi, düzenin kurulması ve bu düzenin içerisinde sorunlara çare aranması en doğrusudur. Ortam oluşunca biz çareyi buluruz. Çünkü cinsellik yok olup erimez.

Orgazm olamıyorum

25 yaşındayım. 7 yıllık evliyim ama orgazm olamıyorum. Mastürbasyon yaparken orgazma ulaşıyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP: Değerli okurum, bu bir teknik sorunu. Sanal fanteziler yanında uygulanabilecek bazı teknikler orgazmı tetikleyebilir. Ama takdir edersiniz ki teknikleri sayfalarda anlatamam. Dert etme, kadınların pek çoğu senin gibi. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yöntemleri aranacak. Ya da ikisi birden kullanılacak.

Bir dakika içinde boşaldım

22 yaşındayım, bekarım. Hiç sevgilim olmadı. Geçenlerde ilişkiye girdim ama 1 dakikada boşaldım. İkinci boşalmam 3 dakika sürdü. Sizce bu erken boşalma mı?

CEVAP: Değerli okurum, erken boşalma. Heyecandan olabilir. Erken boşalmanın dışarıdan muayenesi olmaz. Çünkü dışarıdan bir bulgusu yoktur. Tedavisi vardır ama evlilik koşullarında olur. Şimdilik olayı kendi haline bırak. Panikleme.

Eşim eskiye döner mi?

17 yıllık evliyiz. 2 yıldır karım bana eskisi kadar ilgi göstermiyor. Doktora da gitmiyor. Acaba Eski haline döner mi?

CEVAP: Değerli okurum, bunu eşinin istemesi gerekir. Eşini ya sen ister duruma getireceksin ya da birlikte uzmana giderek çözüm arayacaksın. Belki de bunlar geçmişteki kırgınlıkların bugüne yansımasıdır. Bunlar da yüz yüze uzmanla birlikte çözülür.

Hamilelik mümkün mü?

2 ay önce kız arkadaşımla birlikte oldum. 2 aydır adeti gecikiyormuş. Hamile olabilir mi?

CEVAP: Değerli okurum, belki. Çünkü yalancı, psikolojik gebelikler de var. Doğal olarak genç kızlarda gecikmeler olabilir. Tabii gebe de kalabilir. Hemen bir gebelik testi yaptırın. Gerekirse bir kadın-doğum uzmanı bakabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendi resim tablosunu çizen en usta ressam doğadır. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder