Pastırma sevenlere müjde

Kayseri'nin yöresel yiyeceği ve pastırmayı doğal yolla koruyan çemenin kokusuzu yapıldı

Pastırma sevenlere müjde

Pastırma ve sucuk satıcısı Şahin Aldaş, Kahramanmaraş'ta yapılan çemenin yendikten sonra ter yoluyla dışarı çıkıp, koku yapmadığını söyledi.

Kazancılar Çarşısı'ndaki ‘Beyoğlu Pastırma ve Sucuk' isimli işyerinin sahibi Şahin Aldaş, hazırladığı karışımda az miktarda çemen otu kullanılmadığını söyledi.

Aldaş, “Çemenin içinde sarımsak, karabiber, kimyon, karanfil, tarçın, zencefil, kişniş, kuyruk yağı ve ayçiçek yağı var. Çemen otu çok az kullanıldığı için bu karışım yendikten sonra ter yoluyla vücut dışına çıkıp, koku yapmıyor” dedi. Aldaş, kokusuz çemenin 180 gramını 2 TL’ye sattıklarını belirtti.

Ahmet Oğuz GÜNDÜZ/KAYSERİ (DHA)

Yandex.Metrica