Pastırma sevenlere müjde
Kayseri'nin yöresel yiyeceği ve pastırmayı doğal yolla koruyan çemenin kokusuzu yapıldı
02 Şubat 2010 , Salı 09:33
Pastırma ve sucuk satıcısı Şahin Aldaş, Kahramanmaraş'ta yapılan çemenin yendikten sonra ter yoluyla dışarı çıkıp, koku yapmadığını söyledi.
Kazancılar Çarşısı'ndaki ‘Beyoğlu Pastırma ve Sucuk' isimli işyerinin sahibi Şahin Aldaş, hazırladığı karışımda az miktarda çemen otu kullanılmadığını söyledi.
Aldaş, “Çemenin içinde sarımsak, karabiber, kimyon, karanfil, tarçın, zencefil, kişniş, kuyruk yağı ve ayçiçek yağı var. Çemen otu çok az kullanıldığı için bu karışım yendikten sonra ter yoluyla vücut dışına çıkıp, koku yapmıyor” dedi. Aldaş, kokusuz çemenin 180 gramını 2 TL’ye sattıklarını belirtti.
Ahmet Oğuz GÜNDÜZ/KAYSERİ (DHA)
BUNLARI DA OKUYUN
- Tavuk fiyatını düşürecek adım! Hükümet ilk hamleyi yapıyor
- Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
- Bakan Özhaseki: Gece gündüz demeden çalışıyoruz
- Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf açıklaması
- Mevduat faizleri yüzde 55'i aştı pazarlıkta yüzde 60 veren de var! 32 günde hangi faizle ne kazanırsınız?