Gündem 'Patlak boru' şenliği

'Patlak boru' şenliği

Paylaş
'Patlak boru' şenliği

Adana'da bir mahallede su borusu patladı, çocuklar havuza dönen Halk Eğitim Merkezi bahçesinde 'havuz keyfi' yaptı

Adana'da, bir mahalleden geçen içme suyu ana şebeke borusunun patlaması sonucu akan sular yol kenarındaki Halk Eğitim Merkezi’nin bahçesini havuza çevirdi. Yaklaşık 50 santimetre derinliğinde havuz oluşan okul bahçesinde, aşırı sıcak nedeniyle sokakta oynayan çocuklar, çamurlu suya girip yüzerek serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Aydınlar Mahallesi Aydınlar Caddesi’nden geçen içme suyu ana şebeke borusu henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Asfalt yolun yarılmasına neden olan patlamayla birlikte, şebekeden akan sular caddeye ve yolun yanındaki Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi bahçesine doğru akmaya başladı. Dev borudan boşalan tonlarca su, halk eğitim merkezinin bahçesini havuza çevirdi.

Yaklaşık 50 santimetre yüksekliğindeki su birikintisi, sokakta oyun oynayan çocukların eğlencesi haline dönüştü. Aşırı sıcak nedeniyle bunalan çocuklar, şortları ve tişörtleriyle birlikte çamurlu suya girip yüzerek serinlemeye çalıştı. Çocuklar, havuz gibi bahçede suyun keyfini çıkardı. Bir süre sonra, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne bağlı ekipler, suyu keserek daha fazla akmasını engelledi. Ekipler kepçeyle patlayan yeri kazıp, boruyu tamir etti.

Haberin Devamı

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)