Gündem Patlak lastikle hastaneye ulaştı ama...

Patlak lastikle hastaneye ulaştı ama...

Paylaş
Patlak lastikle hastaneye ulaştı ama...

Mardin'de polis aracının taramasının ardından lastikleri patlayan araçla hastaneye ulaştılar ama 1 memur şehit oldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis devriye minibüsüne bir otomobilden uzun namlulu silahlarla düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 1 polis memuru şehit oldu, 1'i polis 2 kişi yaralandı. Saat 10.00 sularında gelen bilgilere göre, kaçan iki saldırgan, çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Lastikleri kurşunlardan patlamış olan minibüs ile yaralı polis arkadaşıyla birlikte hastaneye ulaşmayı başaran polis memuru Ömer Akçan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

UZUN NAMLULULAR KULLANILDI

Kızıltepe'de dün akşam saat 20.20 sıralarında Cumhuriyet Polis Merkezi'ne ait devriye görevi yürüten 47 A 8057 plakalı polis minibüsüne İnönü Caddesi üzerinde, siyah renkli bir aracın içinde bulunan teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ateşte ekip aracında bulunan polis memurları Ömer Akçan ile Selahattin Özdemir ve yoldan geçen 1 vatandaş yaralanırken, saldırganlar hızla olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın ardından bölgede bulunan Kızıltepe Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralıları hemen Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne götürdü.

KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER

Yaralı polis memurlarından durumu ağır olan 34 yaşındaki Ömer Akçan, hastanede ameliyata alındı.Yaralılara müdahale etmek için Mardin'den uzman doktorlar anında Kızıltepe'ye sevkedilip, polis telsizlerinden kan anonsu yapıldı. Kızıltepe'de görevli memurlar yaralı meslektaşlarına kan vermek için hastaneye akın etti. Ancak yapılan tüm müdahalelere ramen Akçan, şehit oldu.

ÜZERLERİNDEN KİMLİK ÇIKMADI

Mardin Valisi Hasan Duruer ile Emniyet Müdürü Serdar Meriç, saldırının hemen ardından Kızıltepe'ye giderek, gelişmeleri buradan tekip etti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için Mardin'den Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden timler Kızıltepe'ye sevkedildi.

Operasyonda önce, saldırıda kullanılan araç Mardin-Kızıltepe karayolunda terk edilmiş olarak bulundu. İlçede operasyonu genişleten polis, saldırgaların Ali Ertaş Caddesi üzerinde terk edilmiş bir barakaya girip saklandığını belirledi. Sabaha karşı barakanın çevresini saran polis içeridekilere 'teslim ol' çağrısında bulundu. Çağrıya eteşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Saldırganların cesetleri otopsi yapılmak üzere Mardin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mardin Valisi Hasan Duruer, ölü ele geçen saldırganların üzerinden kimlik çıkmadığını belirteretk, "Kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor" dedi.



Saldırıda yaralanan ve ismi açıklanmayan vatandaş, ilk müdahalesinin ardından tedavisinin yapılması için Mardin'e sevkedildi. Yaralı kişinin ilk ifadesinde çelişkili bilgiler verdiği belirtildi. Bu kişinin tedavisinin ardından detaylı bir ifadeye alınacağı belirtildi.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nden ayrılırken gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Vali Duruer, "Akşam saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu ne yazıkki biri ağır olmak üzere 2 polisimiz ve 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Durumu ağır olan polisimizi kurtaramadık, ailesine rahmet dileklerimi iletiliyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

3 AYLIK ÇOCUK BABASI

Şehit olan polis memuru Ömer Akçan'ın biri henüz 3 aylık, diğeri de 4 yaşında iki erkek çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Akçan'ın tayin süresinin dolmasına rağmen Kızıltepe'de kalmayı tercih ettiği belirtildi. Akçan'ın cenazesi Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde yarın sabah düzenlenecek törenin ardından helikopterle toprağa verilmek üzere memleketi Gaziantep'in Islahiye İlçesi'ne gönderilecek.

ACI HABER BABAYA SONRA VERİLECEK

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde devriye görevi yaparken polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Ömer Akcan'ın babası Hüseyin Akcan´a acı haber verilmedi.

İslahiye Kaymakamı Resul Kır ve İslahiye İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, kalp rahatsızlığı bulunan baba Hüseyin Akcan´a acı haberin daha sonra verilmesine karar verdi.

Cem EMİR-Nezir GÜNEŞ-Adnan AVUKA/MARDİN,(DHA)

2