Ekonomi Patronlar arasında sürpriz ziyaret

Patronlar arasında sürpriz ziyaret

Paylaş
Patronlar arasında sürpriz ziyaret

MÜSİAD, 20 yıllık geçmişinde ilk kez Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) ziyaret etti

Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinin ‘etkin bir ses haline gelmek için’ 1971’de kurduğu Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile 1990’da kurulan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ilk kez buluştu. MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan, ocak ayında göreve gelen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’e, ‘biraz geç de olsa, hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. TÜSİAD binasında, 45 dakika süren görüşmenin ardından, Ömer Cihat Vardan gazetecilerin sorularını yanıtlayan isim oldu.

Ortak hareket mümkün

Ömer Cihat Vardan, ‘tarihi’ ziyaretin ardında başka bir neden olmadığını, TÜSİAD’ın yeni yönetimine ‘Hayırlı olsun’ demeye geldiklerini söyledi. Vardan görüşmede demokratikleşme, işsizlik, eğitim gibi sorunları ele aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Farklı düşünce ve altyapımız olabilir. Ama farklı yöntemlerle de olsa, Türkiye’nin ilerlemesi konusunda hedeflerimiz aynı. Bu vesileyle kurumların birbirleriyle görüşmesi, ortak proje üretmesi gayet normaldir. Biz bunu başlatmış olduk.”

‘Biz de böyle düşünüyoruz’

Ömer Cihat Vardan, görüşmeyi şöyle anlattı: “İlk olarak işsizlik konusunu ele aldık. Farklı yöntemlerle bir çözüm bulunmasını konuştuk. Sonra TÜSİAD Başkanı’nın geldiğinden beri söylediği özgürlükler, demokratikleşme, eğitim konusundaki görüşlerini konuştuk. Bunlar bizim de söylediğimiz konular. Buralarda ortak zemin bulmak gayet mümkün. Tahmin ediyorum bu, topluma örnek olacak bir çalışmanın başlangıcı. Bugünden itibaren bu faaliyetleri sıkça gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.”

KOBİ projesi ele alındı

Ömer Cihat Vardan, ziyarette Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren en önemli konulardan biri olan KOBİ’lerin (küçük ve orta ölçekli işletmeler) geliştirilmesi konusunu da görüştüklerini belirtti. Vardan, “TÜSİAD’ın bu konuyla ilgili özel bir projesi var. Muhtemelen bu konularda işbirliği içinde olabileceğimizi düşünüyoruz” ifadesini kullandı. TÜSİAD’dan ‘iade-i ziyaret’ bekleyip beklemedikleri yönündeki soruyu ise Vardan, “Biz davet ettik. İnşallah, davetimiz cevabını bulur” diye yanıtladı.

Haberin Devamı