Türkiye (Son Dakika) Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler

Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler

Paylaş
Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler

Denizli'de kapanan bir fabrikanın çalışanları, çalıştıkları döneme ait ücret ve kıdem tazminatlarını ödemeyen fabrika sahibini, mezarı başında babasına şikayet etti

Denizli’de 2009 yılında kapanan Denizli Basma ve Boya Sanayisi’nin 20’ye yakın çalışanı, çalıştıkları döneme ait ücret ve kıdem tazminatlarını ödemediğini iddia ettikleri fabrika sahibini, mezarı başında babasına şikayet etti.

Haberin Devamı

Fabrika kapanmadan önce iş yerinde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası’na üye işçiler, giydikleri elbise şeklindeki dövizlerle Asri Mezarlığa gitti. İşçiler, fabrikanın sahibi Esat Sivri’nin 1976’da yaşamını yitiren babası Kazım Sivri’nin buradaki kabri başında dua ederek, mezarın üzerindeki içekleri suladı. Grup adına basın açıklaması yapan TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, haklarının sonuna kadar arkasında olduklarını, ödenmeyen maaş ve kıdem tazminatları için eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ahlaki, vicdani ve insani değerlerin bir babanın evladına en büyük mirası olduğunu ifade eden Atılgan, "Bizim amacımız, insanlardan helallik alan günahsız bir insanın kemiklerini sızlatmak değil, Esat Sivri’ye ve aile adına ödeme sözü verenlere bu değerleri, bu kıymetli mirası hatırlatmaktır" diye konuştu. İşçiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Haberin Devamı

AA