Siyaset 'Patronun Amerika'ya gitsen de yakalarız'
Paylaş
'Patronun Amerika'ya gitsen de yakalarız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı Yüce Divan'a göndermeye kararlı olduklarını bir kez daha tekrarladı. Kılıçdaroğlu Erdoğan'a “Büyük patronun Amerika'ya gitsen de seni yakalayıp yargılayacağız” dedi

'VATANDAŞ AYVAYI YEDİ’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum mitinglerine dün Aksaray, Niğde ve Nevşehir ile devam etti. Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu “Bu ülkede her türlü kaynak var ama hakça bölüşülmüyor. Cebini düşünen siyasetçi buna engel oluyor” dedi.

Erdoğan’ın 31 Ekim 2002’de Niğde’de yaptığı konuşmada “Bizim iktidarımızda millet fıstıklı helva yiyecek” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Aradan 8 sene geçti. Recep Bey’e fıstıklı helva düştü, vatandaşa ise ayva” diye konuştu.

‘KUL HAKKINI AFFETMEYİZ’

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Burada bir pankart var; ‘Memleketi soydum, başucuma koydum, ben bir anayasa uydurdum’ şeklinde. Recep Bey’in anayasası uydurma anayasa. Halktan yana bir anayasa değildir. Halkın sorunlarını ve derdini çözen bir anayasa değildir. Bu anayasa Recep Bey’i kurtarma anayasası. Nereye gidersen git, büyük patronun Amerika’ya git, seni yakalayacağız, seni yargılayacağız. Her şeyi affederiz ama kul hakkını affetmeyeceğiz.

Haberin Devamı

‘TEK ADIM VAR KEMAL’

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Emekliyi ikinci sınıf vatandaş yaptın. Ölüyü yedin, diriyi yedin, memleketi yedin, gözünü şimdi de Anayasa’ya diktin” diye seslendi.

Referandumda ‘Hayır’ oyu verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Bana memur Kemal dediler, şimdi de Bay Kemal diyorlar. Ne derlerse desinler hiç umurumda değil. Benim adım Kemal o da millete feda olsun. Eğer bir kişi verdiği sözü tutarsa başımın üstünde yeri vardır.

BİR HAYALİM VAR: ÇOCUKLARIN TOK YATTIĞI BİR ÜLKE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Niğde’deki konuşmasında vatandaşlara Amerika’nın efsanevi siyahi lideri Martin Luther King’in “Bir hayalim var” söylemi ile seslendi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Bir hayalim ve hedefim var. Yatağa hiçbir çocuğun aç girmediği bir Türkiye. Bir hayalim ve hedefim var; demokrasiyi, özgürlüğü gelişmiş, çağdaş bir anayasası olan bir Türkiye. Bir hayalim ve hedefim var; çiftçinin, esnafının, sanayicisinin güldüğü bir Türkiye. Bir hayalim ve hedefim var; kardeş kavgasının olmadığı bir Türkiye.