Spor Paul bildi İspanya yendi

Paul bildi İspanya yendi

Paylaş
Paul bildi İspanya yendi

2010 Dünya Kupası final maçında İspanya, Hollanda'yı 117. dakikada Iniesta'nın attığı golle 1-0 yendi ve dünyanın 1 numaralı kupasının sahibi oldu

Karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi 0-0 sona erdi. İlk 15 dakikalık uzatmada da gol olmayınca ikinci 15 dakikalık uzatma devresine geçildi.. Bu devrenin 109. dakikasında Hollanda takımında Heitinga kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu kırmızı karttan 8 dakika sonra Fabregas'ın pasında Casillas ile karşı karşıya kalan Iniesta topu ağlarla buluşturdu ve adını Dünya Kupası tarihine altın harflerle yazdırdı.

Haberin Devamı

İspanya'nın Dünya Kupa'larındaki en büyük başarısı 4.'lüktü ve tarihlerinde ilk kez finale çıkmışlardı. Matadorlar ilk kez finale çıktıkları Dünya Kupası'nı müzelerine götürme başarısı gösterdi.

KAHİN AHTAPOT 8'DE 8 YAPTI

Bugüne kadar Dünya Kupası'nda Almanya'nın oynadığı tüm maçların sonucunu doğru tahmin eden "Ahtapot Paul", son tahmininde İspanya'nın Almanya'yı yeneceğini tahmin ettikten sonra Alman taraftarları kızdırmış ve büyük tepkisini almıştı.

Almanya ile Uruguay arasındaki üçüncülük maçı için de Almanya'nın kazanacağı yönünde tahminde bulunan "Paul", finalde ise İspanya'nın Hollanda'yı yeneceğini "söylemişti".

Paul'un tahminlerinden sonra oynanan 3. maçında Uruguay'ı 3-2 yenen Almanya, Dünya Kupası'nı 3. tamamladı. Yani 'Kahin Ahtapot' yine bildi. Final maçı içinde 'İspanya kazanacak' diyen Paul son tahmininde de haklı çıktı. Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Haberin Devamı

MAÇTA 12 SARI KART 1 KIRMIZI KART

Karşılaşmada adeta kart yağmuru yaşandı. Arka arkaya çıkan sarı kartlar iki takımı da çekingen hale getirdi. Bu kadar sarı kart sonrasında kırmızı karttan nasibini alan Hollanda takımı oldu. 109. dakikada Heitinga 2. sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.