Magazin Payitaht Abdülhamid’de Sultan Abdülhamid zehirleniyor

Payitaht Abdülhamid’de Sultan Abdülhamid zehirleniyor

Paylaş
Payitaht Abdülhamid’de Sultan Abdülhamid zehirleniyor

Payitaht Abdülhamid’de Sultan Abülhamid Han atölyesinde içtiği kahveden zehirleniyor. Yanlarına aldıkları hafızası kaybolmuş kızın yaptığı kahveyi içtikten sonra paşaların yanına sendeleyerek giren Abdülhamid, yere düşüyor

Payitaht Abdülhamid’in 3. bölümünde Sultan Abdülhamid’in içtiği kahveden sonra zehirlendiği görülüyor.

Payitaht Abdülhamid’in bugün yayınlanan bölümünde Sultan Abdülhamid Han, atölyesinde çalışırken bir mektup ve bir hançer görüyor. Mektupta hainin Alman elçiliğinde olan Mehmet Paşa’nın olmadığı ve kanıtının da bu bıçak olarak gösterilmesi üzerine derin düşünceye dalan Abdülhamid Han, daha önce suikast girişimi sırasında arabasının çarptığı ve hafızasını kaybeden kızdan kendisine bir kahve yapmasını istiyor.

Kahveyi yudumladıktan sonra, Tahsin Paşa’nın odaya girip, paşaların mağbeynde hazır beklediğini bildirmesi üzerine mağbeyne gitmek üzere atölyeden çıkıyor.

Atölyeden çıktıktan sonra saray koridorlarında sendeleyerek ilerleyen Payitaht Abdülhamid, paşaların bulunduğu mağbeyne girdikten sonra kapıları kapatıyor ve 3 4 adım attıktan sonra tam ortalarına sendeleyerek düşüyor.



Tarihte bilindiği üzere Abdülhamid Han, 33 yıl boyunca iktidarda kaldı ve zehirlenerek değil, darbe ile tahttan indirildi. Yani Abdülhamid’in bölüm sonunda ölmeyeceğini gösteriyor, fakat Abdülhamid’in zehirden nasıl kurtulacağı ise merak konusu.

TARİHTE ABDÜLHAMİD ZEHİRLENİYOR MU?


Osmanlı Padişahlarına suikast girişimi, hemen her sultanın uğradığı birşeydir. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hemen her Osmanlı Padişahı daha önce defalarca suikaste uğramış veya padişahlara suikast girişimlerinde bulunulmuş. Peki Abdülhamid 33 yıllık Sultan ve Halifeliği döneminde zehirleniyor mu?

Daha önce defalarca fiili olarak suikast girişiminde bulunulan Abdülhamid için, Payitaht’ın ilk bölümlerinde de Cuma Selamlığı sırasında yapılan bir sukiast girişimini izlemiştik. Fakat Abdülhamid Han’ın zehirlendiğine dair bir kaynak bulunamamaktadır. Hükümdarlığı boyunca birçok kere suikaste uğrayan Sultan Abdülhamid, bilinene göre zehirlenme durumunda bulunmuyor.

Haberin Devamı