Dr. Haydar Dümen Paylaşılırsa güzel...
HABERİ PAYLAŞ

Paylaşılırsa güzel...

Haberin Devamı

Cinsellik yaşanırken her iki taraf da mutlu olmalı. Çünkü eşlerden birinin mutsuzluğu evliliği labirentin içine iter, sorunlar bitmez. Unutmayın, hayatı paylaşmak, isteklere kulak vermek ve fantezileri kullanmak şart.

BÖYLE SORU YOK!

Kadın istemiyor ama...

18 yaşındaki arkadaşım, 42 yaşında, bekar bir kadına aşık oldu. Kadın arkadaşımı istemiyor. Ona nasıl yardım edebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sen aradan çekil. Ben, arkadaşına anlatayım. 18 yaşındaki gencin aşık olduğu kadının 42 yaşında olduğunu bilmesi için ya o kadının akrabası ya da komşusu olması gerekir. Arkadaşın ona aşık olsa ne yazar, olmasa ne yazar! Çaresiz aşka kapıldığını bildiğine göre, dünyanın ve ülke güzellerinden birine aşık olsaydı, görüntüsüne, havasına derken en azından ruhu kaliteye talim ederdi. Ne yapacak komşu kadını? Aklını yitirmemişse o hava almaya devam edecek, sen de arkadaşına yardımdan vazgeçeceksin.

Nişanlım bana dokunmuyor

24 yaşında kızım. 10 aydır nişanlıyım, 2 ay sonra evleneceğiz. Nişanlım bir kez bile dokunmadı. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, 10 ay beklemişsiniz, 2 ay daha bekleyiverin. Adamına uzaktan teşhis koymak zor. Sebeplerini sayarsak en azından 10 neden bulabiliriz. Bu 10’nun da sadece 1’i doğrudur. Ancak deneyimsiz olduğu kesin. İnançları öyle emrediyor ya da başarısız olmaktan çekiniyordur. Evlendikten sonra sorunların yerinde yeller esecek, adamın bir an önce akşam olmasını bekleyecektir. Evlilikte bu sorun düzelmezse tedavi edilecektir. Ne kaldı geriye? Hayal ve gerçeğin kılıç oyunu, her seferinde gerçek galip gelecektir.

Kız arkadaşım panik oluyor

20 yaşındayım. Her yaklaşmak istediğimde kız arkadaşım panik oluyor. “Özgürsün, naz etme” diyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Hiç üzerine gitmeyecek, hemen ailesine postalayacaksın değerli okurum. Ya da aşkını yüreğine gömecek, 25 yaşına kadar bekleyeceksin. Eğer evlendiğinizde kız hâlâ panik içindeyse bir süre deneyecek, olmazsa vajinismustan tedavi edileceksiniz. ‘Özgürsün, naz etme’ sözün derin bir anlam içerdiği için (!) ben anlayamadım. Kızın ise, çekinceleri yani korkularının olduğu açık. Sana “Emredersin komutanım” diyememiş. Oysa senin gibi bir aslana “Hayır, n’olamaz” demezdi!!! Hayat sizin, bu hikaye hepimizin dikkatli olun.

Kilo versem uzar mı?

26 yaşındayım, penisim 13 santim. 1.82 boyundayım ve 94 kiloyum. Acaba kilo versem penisim uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu normal. Kasık yağları eridiği zaman 1-2 santim daha ortaya çıkacak. Normale 2 santim eklenirse kuşkular da son bulacak.

İlk gece nasıl davranayım?

20 yaşındayım, gerdek gecesi kızlık zarı yırtıldıktan sonra içine boşalmak şart mı? İlişkiye devam etmeli miyim?

CEVAP

Değerli okurum, canın devam etmek istiyorsa olur. Ama ilk yemekte kendinizi zorlamayın. Karnımız doyunca sofradan kalksak daha iyi olur diyorum.

Neden isteksizim?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımın yanında isteksizleşiyorum. Ama ondan uzaklaşınca isteğim artıyor. Bunun nedeni acaba etrafımdan çok kızın olması mı?

CEVAP

Değerli okurum, bolluğun getirdiği hafiften bir şımarıklık. Sen terk edilmesi zor birine yönel. Yap bakalım atraksiyonlarını. Çıkış yolu bulursan bizden de alkış alırsın. El alem bir gramını bile bulamazken sen fazlasından yakınıyorsun.

Tatmin edebilir miyim?

22 yaşındayım. Penisim 15 santim. İlişki sırasında sorun olur mu? Kız arkadaşımı tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, normal. Kitaplara geçecek ve kitapların dediğin kadar normal.

Dördüncüde bitti

Sevgilimle ilişkiye girdim. 4’üncü ilişkide boşalamadım, ereksiyon sona erdi. Acaba içine mi boşaldım? Hissetmedim ama kız hamile kalmış olabilir mi? RUMUZ: SARI

CEVAP

Değerli okurum, sen kızın hamileliğini, bırak, kendine bak. Cinselliğinle ruhunu uyum içine sok. Tercihlerin ile mantığın ve organik yapın elden geçirilebilir. Düzen sağlanmadan evlenmeye kalkma, çok acemi olduğunu görüyorum. Zamana ihtiyaç var.

Sivilceler kaybolurmuş

17 yaşındayım, mastürbasyon yapınca sivilceler kayboluyormuş. Deniyorum ama sonuç alamadım. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış duymuşsun. Mastürbasyonun sivilcelerle ilgisi yoktur. Ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi vardır. O cildin yağlanmasıyla ilgili sorundur.

İkimiz de istekliyiz

3 yıldır devam eden bir birlikteliğim var. Birbirimizi seviyoruz. İkimiz de çok istekliyiz. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama izin vermiyorum. Çünkü hazır değilim.

CEVAP

Sevgili okurum, zor iş. Hem istek hem engel hem yüzeysel ilişki hem korunma. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi. Bu konudaki karar seni ve aile bağlarını ilgilendirir. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa en doğrusu evlenmeniz. Hep böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza dahası ilişkinize büyük ölçüde zararı olacak.

1 saatte 6 kez ilişkiye giriyorum

23 yaşındayım. Birlikte olduğum kızlarla 1 saatte 6 kez ilişkiye giriyorum. Bu yüzden kızlar beni terk ediyor. Bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, senin organa gerekiyor sağlam bir el. Tuttu mu başını ezsin, bu kadar kızın canını okuma diye dersini versin. Bana göre sen kızın nefesinin kokusunu bile bilmezsin. Havaya girmiş, rüzgar gibi esersin. Hadi biraz işinin başına dön.

Evleneceğim ama...

18 yaşında kızım. Evleneceğim ama ilk gece ne yapacağımı bilmiyorum. Hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, biraz acele etmişsin. Bana göre 18 yaş küçük. Üstelik bilgi düzeyinde kırıntın yok. Ama ilk gece uzaktan verilecek tariflerle olmuyor. İki kişinin ustalığına, sevecenliğine ve psikolojine bağlı. Önerim: 1-2 yıl daha bekle, alış, kemiklerin gelişin. Konuyla ilgili kitaplar okusan, mutluluk treninin rayları döşenmiş olur.

Canım yanıyor

20 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Benim zarım esnek mi? İlişkiye girerken çok acı çekiyorum, nedeni kızlık zarımın esnek olması mı?

CEVAP

Sevgili okurum, acının kızlık zarıyla ilgisi yok. İster istemez kendini kasıyorsun. Burada bütün rol erkeğe düşüyor. Tabii ki penisin boyutu da önemli bir rol oynuyor.

‘Erkekliğim yok’ dedi

23 yaşındayım. Eşimle ilk gece birlikte olduk ama zorlandık. Eşim sonra erkekliği olmadığını söyledi. Tedaviye gitmiyor. Tüm kıllarını alıyor. Eşcinsel mi? Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, kocan eşcinsel midir, değil midir bilemem. Ama erkek olduğu kesin. Tercihlerinde çarpıklık olduğunu düşünüyorum. Şu anki durumu sanki okyanusta yüzer gibi. Tedavi olmazsa ya da sonuç alınmazsa (ki ona benziyor) evliliğiniz askıda yeniden düşün, sağlam adım at.

GÜNÜN SÖZÜ

Söz almak işimize gelir de söz vermek işimize gelmez. Ama sonuçta ikisi de aynı kapıya çıkar. Çoğu yerine getirelemez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder