Dr. Haydar Dümen Paylaşmadan olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Paylaşmadan olmuyor

Haberin Devamı

Cinsellikte önemli olan her iki tarafın mutlu olması. Çünkü eşlerden biri mutsuza işler çığrından çıkar. Bazen kadın çaresiz kalır ve yatak odası kâbusa döner. Unutmayın, cinsellikte paylaşım, karşılıklı isteklere kulak vermek ve fantezileri kullanmak şart.

BÖYLE SORU YOK!

Eşim beni umursamıyor

31 yaşındayım, evli, 2 çocuk sahibiyim. Karım beni hiç umursamıyor, ilişkiye girmiyor. Defalarca konuştum, değişmedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, söyle eşine baksın evrensel işine. Açarım kara kaplı kitabı, koyarım önüne sana borçlandığı hesabı. Sonra çocuklardan söze başlarım, onu sorumsuz bulur, nazikane tıbbi bir dille iyice haşlarım. Sıra gelir ikinize; hayalimde oturturum sizi diz dize. O da nesi? Kadında da var kara kaplı defter hikayesi! Eskiler ailelerin arasına girilmez derlerdi. Ama biz hekimler bu konuda yetkiliyiz. Bizim de karar hanesine yazılacak birkaç sözümüz var da kalemim bana soruyor? Suçlu kim usta diyor? Yazmak için birkaç ipucu istiyor.

Kadınları çıplak düşünüyorum

18 yaşındayım. İlişkiye girmeyi çok istiyorum. Yoldan geçen kadınları bile çıplak düşünüyorum. Yanlış ama dayanamıyorum, yardım edin.

CEVAP

Gireceksin değerli okurum. Zamanı gelince istesen de istemesen de kızlar seni bulacak. Çünkü gelecek bu denklem üzerine kurulacak ve bu sistemden çocuklar doğacak. Ya senin işin ne olacak? Çare arıyorsun. Bu konularla hayalinde evcilik mi oynuyorsun? Buna derler topal eşek. Ne yorgan ister ne döşek. Kısacası aynı yerde debelenir. Şu anda iraden sana kıs kıs gülüyor, şeytanla işbirliği yapıyor. Kısaca senin hayatınla oynuyor. Karar senin, hayat senin. Nasihat benim, hadi bakalım sen derslerine, ben işime.

Kendimi durduramıyorum

29 yaşındayım, 5 saatte 5-6 kez seks yapıyorum. Alkol alırsam sayı 7-8’e çıkıyor, kendimi durduramıyorum. İleride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, şimdiden gözlerin bozulmuş, yakını bile göremiyorsun. İleride sorununu bile göremeden uçuruma yuvarlanacaksın. Tehlike iki yanlı geliyor. Birinden kurtuldun, öteki ensene biniyor. Toprağın nadaslı ve gübreli ekim tarlası gibi. Her hamlede elini boş çevirmiyor. Şeytan kıs kıs gülüyor, bu şeytan olayı benim de aklıma yattı. Böylesine kargaşa ve program ancak şeytanın aklına gelir. Ben şeytanla uğraşamam. Beynine oturmuş bir kere, onu oradan çıkaramam. Belki ciddi bir tedavi yapılır, ne kurtarılırsa o kârdır.

Kızlığım bozulmuş mudur?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisinin çok az girdiğini hissettim. Çamaşırımda bir damla kan vardı. Ertesi sabah adet gördüm. Zarım yırtılmış olabilir mi? Diktirilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zedelendi. Umarım kurulacak normal bir ilişkide kanar.

Beni yarıda bırakıyor

24 yaşında kadınım. 5 yıllık ilişkim var. Ama son 6 aydır sevgilim zevk almadığı için ilişkiyi yarıda bırakıyor. Mastürbasyon yaptığında boşaldığını söylüyor. Sorun hangimizde?

CEVAP

Sevgili okurum, partnerinin mastürbasyon problemi var. Bunu aşmalı. Aşması için de iradesini kullanacak, aklına yön verecek. Fantezilerini kullanacak. Kendisiyle mücadele edip olayı zamana bırakacak.

Hamile kalmış olabilir mi?

21 yaşındayım. 3 ay önce sevgilimle ilişkiye girdik, vajinasına boşaldım. Kız adet gördü ama ben gebedir diye endişe ediyorum. 1 ay önce test yaptık, negatif çıktı. Ama yine de içimde korku var. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, hamile değil. Gidin bir test daha yaptırın. İçiniz rahat etsin.

Zevk alamıyorum

26 yaşındayım. Sevişirken değil, sadece boşalırken zevk alabiliyorum. Mastürbasyonu azalttım ama değişmiyor. Acaba tıbbi bir müdahale gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda gerekmez. Mastürbasyonu daha da azalt. Sürekli beraberliğin olan bir partnerin olabilir, koşullar elverince de beğendiğin biriyle evlen ki mutlu ol. O zaman ortaya çıkacak sorunları çözeriz.

Hemen hareketleniyor

18 yaşındayım. Penisime hakim olamıyorum. Hemen hareketleniyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, atı dizginle. Bu kısmen senin elinde. Yani bu yol beyinden geçer. İkinci yol ise giysilerine dikkat et, belli olmayacak bir giyim tarzı bul. Gerekirse yumuşak bir şeyle de bağlayıver.

İlişki tat vermiyor

23 yaşında kızım. 2 yıldır ilişkim var. İlişki sırasında hiç zevk almıyorum. Çok istekliyim ama tat alamıyorum. Yardımınızı bekliyorum. Hangi doktora başvurmalıyım?

CEVAP


Sevgili okurum, psikolojik yardım alman gerekiyor. Doğru uzmanı seçeceksin. Beklentilerine çabuk ulaşamayacaksın. Kendini sorgulama, yılma. Zamana bırak. Belki de senden önce erkek arkadaşının bazı teknikleri öğrenmesi gerekebilir.

İleride sorun olur mu?

20 yaşındayım, çok cinsel ilişkim oldu. Penisimin boyu 19 santim ve epeyce kalın. Evlendiğim zaman bana sorun yaşatır mı?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir de, olmayabilir de.

Nasıl yok edebilirim?

Erken boşalıyorum ve penisim 14 santim. Penisimi büyütemez miyiz? Bir de penisimin üzerinde sivilceler var. Nasıl yok edebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Normal bir şey büyütülmez ve gerek de yoktur. Sivilceler için o bölgeyi temiz tut. Her gün iki kere sabunlu suyla yıka. Mümkünse her gün iç çamaşır değiştir. Erken boşalmanı da evlendiğin zaman tedavi ederiz.

İşkence gibi geliyor

27 yaşındayım. 1 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum. Boşalınca hevesim geçiyor, 2-3 dakika sonra ilişkiyi devam ettirmek bana işkence gibi geliyor. Sizce geç orgazm olmak için ne yapmalıyım? Ya da eşim nasıl benimle aynı zamanda orgazm olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, eşler arasındaki orgazm zorluğu sık görülen sorunlardan biri. Bu arada eşin haklı. Eşini erken orgazm olması yerine sen geç boşalsan da bu olay daha pratik çözülse. Çünkü senin geç boşalman için çare var. Ama kadını erken orgazma çekme olayı çok kolay değil. Bu bir ustalık işi.

Erken boşalma için ilaç kullansam mı?

24 yaşındayım. Çok erken boşalıyorum. 1 yıllık evliyim. İlişkiye girmem 30 saniye sürüyor. Sizce herhangi bir ilaç kullansam doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, bir uzman bu işi çözer. Tabii ki ilaç kullanacaksın. Tedavisi var. Şimdilik bu kadar.

Orgazm olmak istiyorum

2 yıllık evliyim. Eşim birlikte olduğumuzda acı çektiğini söylüyor. Sürtünme ile orgazm olabiliyor, vajinal birleşmede olmuyor. Ne yapmalıyım? Bu duruma çok üzülüyorum.

CEVAP

Değerli okurum, merak etme, düzelecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Acı olayı çözülür. Bunun için de zaman erken. 1-2 ay daha acıdan yakınırsa bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerekir. 5-6 ay sonra hala vajinal orgazma geçememişse tekrar bana yazarsınız çözüm bulmaya çalışırız.

GÜNÜN SÖZÜ

Akılla yürek başlangıçta hep dosturlar. İhtiras, bu dostluğun teröristidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder