Yaşam Pazar günü ve yeni haftada hava nasıl olacak?

Pazar günü ve yeni haftada hava nasıl olacak?

Paylaş
Pazar günü ve yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Pazar ve Pazartesi günü sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Salı gününden itibaren ise kar yağışı geliyor...

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Pazar günü ve sonrası için yapılan yapılan o değerlendirme:

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının; Pazar ve Pazartesi günleri artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, 13.12.2016 Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?


11.12.2016 Pazar; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölgesi ile Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer bölgelerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESİ HAVA NASIL OLACAK?


12.12.2016 Pazartesi; Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

13.12.2016 Salı; Çok bulutlu, ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu kesimler ile zamanla kuzey ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Hafta ortasından itibaren ülkemiz genelinde soğuk havanın, kuzey ve doğu kesimlerde ise yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarının devam edeceği tahmin ediliyor. Soğuk havayla birlikte özellikle kuzey ve doğu kesimlerde beklenen yoğun kar yağışları ile kuzey iç ve batı kesimlerde etkili olması beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Haberin Devamı