Yemek Pazar kahvaltılarının asil zadesi: Pancake

Pazar kahvaltılarının asil zadesi: Pancake

Paylaş
Pazar kahvaltılarının asil zadesi: Pancake

Özendiğimiz Pazar kahvaltıların son zamanlarda en çok aranan hamur işi Pancake! Peki, bu masum görünümlü hamur işini nasıl yapacağız? İşte en pratik Pancake tarifi

Pancake terimine aşina olmayanlar için açıklıyoruz: Pancake aslında sade veya içine harç koyarak enfes lezzetler yakalamamıza yardım eden krepin biraz daha kalın halidir. Bir de çikolata, reçel, bal, ya da herhangi bir tatlı ezmeyle ne kadar lezzetli olduğunu söylememize gerek yok herhalde?

Kaç kişilik: 10 adet

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirne süresi: 20 dakika

Malzemelerimiz: 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu, 1/4 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı vanilya

Pişirmek için: 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Servisi için: 3 yemek kaşığı bal

Püf Noktası: Pancake harcını karıştırırken mikser kullanmayın. Bir çatal ya da plastik bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar, yavaşça karıştırın. Krep tavasını yağladıktan sonra da fazla yağını kağıt peçete yardımıyla alın. Yağladığınız tavayı kızdırdıktan sonra pancake harcını tavaya aktarın ve her iki tarafını da kısık ateşte, göz göz olana kadar pişirmeye özen gösterin.

Pişirme Önerisi: Pancake’lerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, karıştırma kabına alın. Sırayla toz şeker, tuz, süt, Ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyin.

Tüm malzemeyi, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.

İlk pancake’i pişirmek için; krep tavasını Ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

Ocağın altını kısın. Pancake, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pancake’in diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

Krep tavasını arada yağlayarak pancake harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Servis tabağına aldığınız pancake üzerine bal gezdirin. Ilık olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi: Reçel, akçaağaç şurubu, çikolata sos, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı