Rauf Tamer Pazar Kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar Kahvesi

Haberin Devamı

Eski köye yeni adet... Yok canım, o kadar da değil. 18 yaş meselesine fazla kafa yormayın. Her 18 yaşına basan çocuk ille de milletvekili olmak için meclisin kapısına dayanacak değil ya. Aday olmak o kadar kolay mı? Seçilme yaşı halen 25’tir. Gidin bakın meclise, 25 yaşında kaç çocuk bulacaksınız acaba? İşte 18 yaş meselesi de böyle bir şey. Maksat şirinlik olsun.


Esas problem başka. Ama o tarafa bakan yok. Kürsü adâbı’nı bilmeyen milletvekiline, partili arkadaşları alkış tutarsa, o milletvekili daha da zıvanadan çıkar. Böyle yapa yapa, çook insan kaybettik biz. Yetenekleri yok oldu. Şımarıklıkları öne çıktı. Neticede adam olamadılar, kaybolup gittiler. İster 18 yaş, ister 25, ister 75. - Akıl yaşta değil, baştadır. İster parti sözcüsü, ister grup başkan vekili, ister ateşli bir hatip... - Hazımlı olacaksınız. Önce hazımlı. Maratondur bu. Nefesinizi de ona göre ayarlayacaksınız.


Kürsü işgali nerden geldi tam anlayamadım. O kürsü ki dokunulmazlığın en kutsal kalesi. Bu eylemi hiçbir sınıfa sokamazsınız. Çünkü: 18 yaşındaki çocuklar da bilir ki, tutuklu milletvekilleri serbest bırakılsın diye bağıranlar, bir taraftan da kürsü dokunulmazlığını ihlal edecek kadar saçmalayamazlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder