Rauf Tamer Pazar Notları
HABERİ PAYLAŞ

Pazar Notları

Kongre Başbakanları vardır. Ayıp değil. Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller de birer Kongre Başbakanı’ydılar. Fakat seçim kazanamadıkları için sadece Kongre Başbakanı olarak anıldılar. Şimdi Ahmet Davutoğlu da Kongre Başbakanı olarak mirası devralacak ve yola öyle koyulacak. Ta ki seçim kazanana kadar. Bakalım, nasıl bir performans sergileyecek. Başarılar dilerim.

[[HAFTAYA]]

Kongre Başbakanı olmak, hiçbir CHP’liye nasip olmadı. Ecevit bile koskoca İsmet Paşa’yı kongrede yendiği halde, muhalefet liderliğiyle yetindi. Ta ki seçim başarısına kadar... Evet, rüştünü ancak öyle ispatlayabildi. Davutoğlu, hazır’a konduğu için şimdilik Kongre Başbakanı bile sayılmaz. Atanmış Başbakan’dır. Ne zamana kadar? Bileğinin hakkıyla genel seçim kazanana kadar. Haydi bakalım. Yolu açık olsun.

Haberin Devamı

Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya’ya veda ediyor. - Bence- başarılı bir Cumhurbaşkanıydı. Taraf olduğu halde, elinden geldiği kadar tarafsız olmaya çalıştı. Zaman zaman Demirelleştiği için, sol’a da şirin gözüktü. Genç yaşta elbet emekli olamaz. Ama genç yaşta Cumhurbaşkanı olmasını ona kim söyledi? Olmayaydı. Şimdi ne yapacak? Cumhurbaşkanlığı’ndan daha yüksek bir makam yok ki. İyi bir Dışişleri Bakanı olur. Fakat kabul etmez. İlle Başbakan. Öyleyse bekleyecek... İsmet Paşa bile 11 yıl bekledi. (1950-1961)

Halbuki Abdullah Gül’e, bu saatten sonra uluslararası bir titr yakışır. Mesela NATO Genel Sekreterliği... Mesela Birleşmiş Milletler falan. Bunun lobisini Türkiye başarabilir mi, bilmiyorum. Haa, başarmak ister mi, o da meçhul. Ne de olsa biz Türk’üz... Birbirimizin paçasından çekip aşağı indirmek isteriz. Öf... içim şişti. İyi pazarlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder