Bilim - Teknoloji Pazar oyunla büyüyor
Paylaş
Pazar oyunla büyüyor

Yerli teknoloji üreticisi Casper daralan bilgisayar pazarını oyun cihazlarının toparladığını açıkladı. Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman "Güçte yabancılarla yarışıyoruz" dedi

MURAT GÜLDEREN

Son 6 yıldır daralan küresel bilgisayar pazarını oyuncu bilgisayarları ayakta tutuyor.

Posta'ya özel açıklamalarda bulunan yerli teknoloji üreticisi Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman oyun bilgisayarları pazarının her yıl çift haneli büyüdüğünü kaydederek "Bunun nedeni bu alandaki bilgisayar yenileme oranının yüzde 50 daha hızlı olması. Çünkü oyun için en önemli unsur performans" dedi.

27 MİLYON OYUNCU


Oyunculara yönelik geliştirdikleri Excalibur marka bilgisayarların birinci yaşını kutladıklarını kaydeden Karaman şunları söyledi: "Türkiye oyun pazarında 27 milyon oyuncu bulunuyor. Pazarın büyüklüğü 775 milyon dolar. Oyuncuların üçte biri PC'de, üçte biri konsolda, üçte biri de telefon ve tablette oyun oynuyor. 2017'de 170 bin adet dizüstü oyun bilgisayarının satılacağını öngörüyoruz."


HEDEF 20 BİN SATIŞ


Excalibur ailesini teknolojinin zirvesindeki bileşenlerle tasarladıklarına dikkat çeken Feray Karaman; ekran kartı, işlemci, panel, soğutma gibi donanım ürünlerini üst düzey bileşenlerden seçtik. 1 yıl içinde geliştirdiğimiz 4 dizüstü ve 3 masaüstü serisi ile bu yıl 20 bin Excalibur kullanıcısı ile buluşmayı hedefliyoruz. Devlerle kıyasıya yarışıyoruz" diye konuştu.


ÖZEL İLETİŞİM HATTI


Excalibur'a özel WhatsApp ve e-posta destek hattı kurduklarına da dikkat çeken Karaman “Bu seride Casper üretim tesislerinde özel üretim de yapabiliyoruz. Ayrıca merkez ve bölge servislerimize gelen kullanıcılar 1 saatte servis hizmetimizden yararlanıyor. Oyuncu dışında hedef kitlemiz After Effects, Photoshop gibi yüksek performans gerektiren uygulamalara ihtiyaç duyan kullanıcılar.

Haberin Devamı